לא פעם, בעוד ניצבת מולכם צלחת גדולה של תבשיל כבד כמו תבית או מנת אורז עם בשר, כל שאתם רוצים הוא לשבור את שיגרת הביסים עם משהו קריר וחמצמץ.
המתכון לטורשי, שנדמה שנולד בעקבות ארוחת צהריים כבדה של תבית בשבת, הוא למעשה מרענן החיך האולטימטיבי שלכם לקראת הקיץ. עבודה של 20 דקות גג (כולל חיתוך הירקות ובישולם) שבסופם מתקבלות 2 צנצנות גדולות מאוד שמספיקות לזמן ארוך או ל-20 אנשים מנשנשים.
הטורשי, שנראה צהוב כמו יצא הרגע מהכורים בפוקושימה, מקבל את הצבע הזרחני מתבלין הבהרט הייחודי לו. אל תתבלבלו ותוסיפו בהרט רגיל כמו זה לקובה או לתבית. זהו בהרט לחמוצים ואותו אפשר להשיג בחנויות התבלינים. אם יוצא לכם להיות בשוק התקווה, חפשו את תבליני נעמה, יש להם הכל.
אל תפספס
טורשי
חומרים:
400 גרם גזר
3/4 כרובית
1/2 כרוב
3 קולורבי
2 פלפל חריף
1/2 1 כוסות חומץ
כף מלח
כף סוכר
3 כוסות מים
1/2 כוס חומץ
3 כפות בהרט לחמוצים
2 כפות שמן
1 ראש שום קלוף
אופן ההכנה:
1. בסיר מביאים לרתיחה 1/2 1 כוסות חומץ, מלח וסוכר יחד עם 3 כוסות מים.
2. בינתיים מנקים ומפרידים את הירקות: קולפים את הגזר וחותכים לטבעות עבות או לאורך לרבעים. מפרידים את הכרובית לפרחים בינוניים, חותכים את הכרוב לחתיכות בגודל 5 ס"מ על 5 ס"מ בערך, קולפים ופורסים את הקולרבי לחצי ואז לפרוסות ברוחב 1 ס"מ, מנקים את הפלפל החריף וחותכים לטבעות.
3. אל הסיר הרותח מוסיפים את הכרובית. מבשלים כשתי דקות עם מכסה סגור, סוגרים את האש ומשאירים בתוך הנוזל כשתי דקות נוספות. מוציאים לקערה ומשאירים את הנוזל בסיר. כך עושים עם כל הירקות פרט לשום. את הכרוב אפשר לבשל רק כדקה.
4. מעבירים את הירקות לצנצנות גדולות ומעוקרות.
5. אל הנוזל שבסיר מוסיפים 1/2 כוס חומץ, שום, שמן ובהרט. מערבבים. מעבירים את הנוזל אל הצנצנות המלאות ירקות.
6. שומרים במקרר.