וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קוזה נוסטרה

איתי להט

17.12.2006 / 13:23

"דון לוצ'יו", מסעדה סיציליאנית חדשה ביד חרוצים בתל אביב. הסיפור מאחורי המקום נשמע מופרך, גם העיצוב לא משהו, אבל הטעם של האנטיפסטי והאוסובוקו, כולו דרום איטליה

הרבה מסתורין אופף את פתיחתה של המסעדה הסיציליאנית דון לוצ'ו, ברחוב יד חרוצים בתל אביב. ראשית הוא סב סביב זהותו של הבעלים, איל נדל"ן סיציליאני, שהיה סועד בקביעות בביקוריו התכופים בישראל במסעדת קורדיליה של ניר צוק. העיסוק של "הסיציליאני" הוא אמנם נדל"ן, אך תחביבו הוא אוכל וכנראה שבהשראת צוק, גם הוא חמד לו מסעדה משלו בישראל. למלאכה ההקמה והניהול רתם הסיציליאני את רונית בר-אל, המנהלת החיננית של קורדיליה בארבע השנים האחרונות.
רגע אחד, העלילה מסתבכת. דון לוצ'יו שעל שמו קרויה המסעדה החדשה, הוא לא אחר מאשר סבו של אותו סיציליאני עלום שם, ועליו השמועות מספרות כי היה חבר בקוזה נוסטרה. נשמע הזוי? חכו, אך זה עוד לא הכל. השמועות המשיכו להתגלגל והיו אף שטענו כי צוק עצמו, שנראה אוכל במסעדה פעמיים ביום, מעורב בה באופן אישי. בכדי להפריך את התיאוריה הזאת, הכירה לי בר-אל באופן אישי את השף ערן ליבני, שזוכה בימים אלה לגיבוי מהשף הסיציליאני פייר פרנצ'סקו. הרבה שמות, אה?

עוד אנו מנסים לפענח מי כאן הוא מי, דאג ליבני לשלוח לשולחן מנת אנטי-פסטי ופוקצ'ה, סיציליאניים כמובן. האנטיפסטי שנראה כאילו הוגש כלאחר יד, הפתיע עם הרכבים כמו כרובית נהדרת ברוטב שום, שעועית שחורה עם נקניק סלמי מיושן, לפת אפויה, אבוקדו, תרד עם צימוקים ופיסות מעולות של סלק בתנור עם יין לבן, ציר בקר וענבים. הפוקצ'ה, שנראתה חיוורת בהשוואה לאחיותיה הישראליות, חיזקה את התחושה שמשהו טוב קורה כאן. היא הייתה פריכה כראוי, עם שפע של שמן זית ולא התייבשה חמש דקות אחרי שהוגשה אלה ליוותה אותנו לכל אורך הארוחה.
בזמן שבחנו את עיצוב המקום, שמצד אחד נראה כאילו אף אחד לא השקיע בו ממש מאמץ ראוי, אך מאידך חיזק את התחושה שאנחנו ברסטורנטה איטלקית בה האוכל הוא עיקר העניין, הגיעו לשלוחן מנות ראשונות שהבהירו כי אכן כך הם פני הדברים כאן.

ראשונה הרשימה מנה של שרימפס פנוקיו (40 ¤) עשויים במחבת לוהטת עם שומר ולימונים - תאווה לחובבי החמיצות. הוגש גם קרפצ'יו (44 ¤) בקר איכותי שמקורו בטוסקנה. וגם לא נפקד מקומו של סלט קטניה (35 ¤) מרענן, שבין עלי החסה והרוקט שלו, התחבאו שקדים ועגבניות שטבלו ברוטב של גבינה כחולה.
כשהגיעו לשולחן כמה פיסות גבינת קצ'וטה אלוהית עם פרורי כמהין (45 ¤), נפלה אצלי ההבנה שאנחנו כבר לא בישראל. הנה אנחנו יושבים בפלרמו, שם אף אחד תודה לאל לא מבשל איטלקי בסגנון ישראלי. תודה דון לוצ'ו, תודה פטרון עלום שם ותודה לסיציליה. תודה לכם שהצלחתם להגיש לנו עד כה את האוכל אולי הכי איטלקי שיש בתל אביב.
וזה ממשיך. הטעמים זורמים לשולחן עם אוסובוקו די מוקה (68 ¤) צלוי במשך לילה שלם עם ירקות שורש ויין אדום, מוגש עם מעטה פריחה של בצל ירוק קצוץ מעל. בחגיגה משתתפת גם מנה שמסתמנת כלהיט של דון לוצ'ו – פויו פפרונטה (58 ¤) – חזה עוף במילוי פלפלים קלויים, גבינות עיזים ברוטב קמפארי וסילאן מצומצם עם חמאת כמון צהובה כירח התלוי מעל מיצר מסינה. את עונג העיקריות חותמת מנה סיציליאנית טיפוסית, או כפי שמגדיר אותה השף המקומי ליבני: "צירופים ושילובים שהם בלתי הגיוניים" – קלאמרי ממולא בשרימפס ובצל (68 ¤) ברוטב שמן זית, עגבניות, וסמבוקה על מצע של ריזוטו דיונונים שחור. והפעם - ויווה סיציליה!

"דון לוצ'יו", יד חרוצים 14, תל אביב. טל' 03-6399250.
פתוח: כל השבוע 12:00-16:00 ו- 19:00-24:00.

sheen-shitof

עוד בוואלה

התהליך המסקרן של מיחזור אריזות מתכת

בשיתוף תאגיד המיחזור תמיר

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully