וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אוכלים ומטיילים - מטיילים ואוכלים: מסעדות שוות בכל הארץ

יוליה פריליק-ניב, בשיתוף ZAP REST

עודכן לאחרונה: 12.9.2021 / 8:46

המוני ישראלים בחרו השנה (כאילו שהייתה ברירה) להישאר ולטייל בארץ בתקופה הזו של החגים וכידוע זה לא באמת טיול בלי איזו עצירה טעימה. אז קבלו את ההצעות שלנו מצפון עד דרום למסעדות שוות בדרך לטיול או חזרה

טייגר לילי. אפיק גבאי
צאו לאכול/אפיק גבאי

בין אם יצאתם לטיול של יום בתל אביב, נופש קצר בירושלים, חופשה ארוכה בצפון, אתנחתא במדבר או כל אופציה אחרת - לאכול צריך. אוכל טוב הוא חלק בלתי נפרד מחוויית הטיול. בכל כיוון שתבחרו לטייל, יש לנו כמה הצעות שיהפכו את המסלול שלכם לטעים. אז קחו תרמיל קחו מקל, קחו תרמיל ובואו נאכל ונטייל, רק אל תשכחו את התו הירוק.

נוסעים דרומה? שנייה לפני שכביש 6 נגמר ואם אתם רוצים קצת לספוג תרבות מדבר:

ריאן אלשאם

מסעדת ריאן אלשאם ברהט תפתיע אתכם ובגדול. זו ההזדמנות לפתוח שולחן וליהנות משפע של מנות טריות, טעימות ומגוונות ממטבח שבדרך כלל לא אוכלים ממנו בשגרה. והרי בשבירת שגרה עסקינן. בתפריט של מסעדת ריאן אלשאם כ-15 סוגי סלטים לבחירה כמו פתוש, תבולה, גרגיר, פריקה, עדשים ועוד (15 שקלים לסלט) לצד לחמים חמים מהטאבון. בגזרת המנות הראשונות יש הפתעות כמו גבינה מטוגנת, קבב כבש עם טחינה, ראשי קלמרי מטוגנים ומשם נפתח עולם קולינרי שלם עם קטגוריות דגים, פירות ים, בשרים וממולאים ענפה. צדפות, שרימפס, סטייקים (טומהוק, אנטרקוט ואחרים), מיני קבבים ושיפודים על הגריל, וכמובן שלל מנות מהמטבח הערבי המסורתי כמו מנסף ומקלובה. יש גם מנות ילדים קלאסיות.

לסיום מתוק לפני שממשיכים ליעד (הביתה או לטיול) יש קינוחים מסורתיים ומתוקים. ריאן אלשאם ברהט היא מסעדה המשלבת חדש וישן - האוכל גם מסורתי וגם מודרני והאווירה עדכנית ונעימה.

ריאן אלשאם - רהט, 053-7105559

ריאן אלשאם. דרור ורשבסקי,
ריאן אלשאם/דרור ורשבסקי

עמק חפר הוא השער לצפון, או כך לפחות אומרים. צפונית לשרון, בתפר שבין מרכז הארץ לצפונה, משתרע אזור עמק חפר הכפרי באופיו.

אנאמרו

אנאמרו היא תחנה קולינרית ממולצת, בין כביש 2 לכביש 4, ביישוב בית יצחק הפסטורלי. האזור ירוק, מרווח ונינוח, מה שיכניס לאווירת חופשה כבר מהחנייה. במסעדה מגישים אוכל מגוון, מארוחות בוקר דרך אוכל איטלקי ואוכל אסייתי, ועד בשרים.

התפריט באמת מגוון וגדוש, בין היתר אפשר למצוא בו פוקאצ'ה עם מטבלים, סביצ'ה, סלט חלומי, פילה סלמון, סטייק אנטרקוט, המבורגר, סושי מגוון וצבעוני, מרק ראמן ועוף, מנות פסטה כמו לינגוויני פירות ים, ניוקי ערמונים ועוד ועוד. בכל מקרה, אל תוותרו על הקינוחים המיתולוגיים של אנאמרו - עוגת גבינה, טירמיסו, פחזניות ואחרים. האווירה היא חלק בלתי נפרד מהאוכל והיא תשרה הרבה שלווה בדרך לחופשה או בחזרה.

אנאמרו - רחבת הבנים, בית יצחק, 053-9443954

נור

מסעדת נור ביישוב הדרוזי ג'וליס בגליל המערבי היא בדיוק מה שצריך במהלך החופשה. את המסעדה פתחה בסמה הינו, קונדיטורית במקצועה, והיא מגישה שלל תבשילים מסורתיים של העדה, כשגולת הכותרת היא ארוחת הטעימות (ארוחה צמחונית 70 שקלים לאדם או בשרית 90 שקלים לאדם) שמביאה את הניחוחות והטעמים הדרוזים המסורתיים למי שמתקשה לבחור רק מנה אחת. הקונספט הוא חוויה דרוזית אותנטית המחוברת למקום ולאנשים.

מה כוללת הארוחה? זיתים, טחינה, חומוס גרגרים, סלט באבא גנוש (חצילים בטחינה), עלי גפן ממולאים, קישואים וחצילים ממולאים, מג'דרה, קובה עוף, מנסף עוף, מטאבק (קדירה לוהטת של חצילים, תפוחי אדמה, שום בצל ופלפלים), ספיחה בשר, פיתות דרוזיות הנאפות על סאג' במקום, מעמולי פיסטוק, קפה עם הל מהפינג'אן ועוד.

אם אתם מטיילים בשעות הבוקר, אז מוגשת במסעדת נור ארוחת בוקר דרוזית (יחיד ב-70 שקלים לסועד, 130 שקלים לזוג) ובה מוגשים חביתת ירק/שקשוקה, מנקיש - שלוש מיני פיתות עם זעתר, גבינה ובצל ופלפלים, חומוס, טחינה, כדורי לאבנה עם שמן זית, זעתר יבש, ג'יבנה, סלט פטוש, כדורי פלאפל, מחבת של כרובית, חציל, פלפל, ועגבנייה מטוגנים. הארוחה מוגשת עם פיתות דרוזיות חמות, ולקינוח מעמולי פיסטוק ופינג'אן קפה עם הל.

עוד בתפריט תבשילים ומאפים כמו פלטת סמבוסק במגוון מילויים, מנסף טלה, כנאפה, עוגת לילות ביירות ועוד פינוקים טעימים.

פנים המסעדה מעוצב באלמנטים דרוזיים עם ספות נמוכות צבעוניות, קישוטי בדים ארוגים וכלים מיוחדים.

מסעדת נור - כפר ג'וליס, 053-9425565

נופשים במרכז?

Saint George

כשחו"ל נראה רחוק כל כך, אין כמו יפו בימים ובלילות שתספק את החוויה הים תיכונית הבינלאומית. המבנה, האזור וכמובן האוכל הם חוויה ים תיכונית אותנטית המבוססת על המטבח הערבי המקומי בשילוב הים ואגן הים התיכון, לצד אווירת חופש אולטימטיבית. סנט ג'ורג' נמצאת במרחק הליכה קצר מנמל יפו, מה שמבטיח דגים ופירות ים טריים בעונתם, לצד בשרים ומנות מסורתיות. המסעדה היפה שתתאים ליום טיול בשוק הפשפשים, יפו או תל אביב מאופיינת במבנה אבן יפהפה ועיצוב אוריינטלי מוקפד, כולל חלונות גדולים שמשקיפים ליפו העתיקה.

מה אוכלים מול הים של יפו? קובה, סלטים רעננים כמו סלט פתוש או סלט ערבי, מנות פסטה, פירות ים ודגים טריים בעונתם ולפי השלל של הדייגים, מנות בשרים וגריל כמו צלעות טלה, שיפודים, סטייקים, קבבים בתיבול מגוון, צוואר ממולא, פרגית ממולאת בשר ואורז ועוד מנות שישדרגו את ההנאה.

Saint George - לואי פסטר 5, יפו, 053-9365798

לולה מרטין

לולה מרטין היא מסעדת דגים ופירות ים עם עבר שורשי-משפחתי ועם הווה עדכני ומעוצב, והכל במיקום מעולה בדרך לטיול או הביתה. בהרצליה פיתוח, ממש בקרבת כביש החוף ונתיבי איילון, מרחק נסיעה של כמה דקות מחופי הים של הרצליה ושל תל אביב, נמצאת מסעדת לולה מרטין שהיא מקדש לדגים ופירות ים. בעצם מדובר במתחם הכולל מסעדה, חנות דגים לקחת להכנה בצימר ודוכן של fast food דגים שנקרא לולה מרטין Next Door.

הבעלים והשף הוא אפי אללוף, בעל ניסיון רב שנים עם דגים ופירות ים ובנו של ג'קו המיתולוגי מרשת המסעדות המשפחתית הוותיקה שכבר סגרה את רוב סניפיה. בלולה מרטין מגישים רק מה שטרי ועונתי בדגש על מנות מתוחכמות ומעודנות בהן קוקי סאן ג'ק, זרוע תמנון על הגריל, על סלט עשבים וגבינת פטה, שיפוד שרימפס על האש, אוייסטרים, וונגולי, שרימפס, סרטנים ועוד לצד מנות דגים כמו פאיה ים תיכונית, מעורב דגים ופירות ים, דגים נאים או צלויים וספיישלים מהדגה היומית הטרייה, שאותה אפשר יהיה לבחור ממקרר הדגים ופירות הים המוצג לראווה במסעדה. בדוכן הסמוך יש פיש אנד צ'יפס. בול מה שצריך כדי לחוש את החופש.

לולה מרטין - שד' אבא אבן 10, הרצליה, 053-9382443

לולה מרטין הרצליה. דוד מויאל,
לולה מרטין/דוד מויאל
לולה מרטין. דוד מויאל,
לולה מרטין/דוד מויאל

טייגר לילי

באים ליום כיף או חופשה מפנקת של כמה ימים בתל אביב? לכו על החוויה האורבנית האקזוטית עד הסוף. תל אביב היא גם בירת האוכל התאילנדי בארץ. איכשהו התגבשו בה שורה של מסעדות ודוכני רחוב שמביאים את החוויה הקולינרית התאילנדית הישר לצלחת מבלי לעלות על מטוס. שתי המסעדות של טייגר לילי - ברמת החייל ובשרונה מרקט - ממזגות את החוויה של אוכל רחוב תאילנדי אותנטי ונאמן למקור לצד אווירה של מסעדה טרנדית וצבעונית. דהיינו לאכול אוכל תאילנדי בתנאים של מסעדה ממוזגת ומעוצבת.

התפריט מורכב משלל מנות, קטנות וגדולות, חריפות ומתונות, בהן כל הקלאסיקות כמו סלט פפאיה, סלט אטריות שעועית, מרקים שהם ארוחה שלמה בקערה אחת, מנות ווק מוקפצות, כיסוני וון טון, תבשילי קארי, מנות גריל ועוד. יש גם מענה לטבעונים, צמחונים, נמנעים מגלוטן וכך הלאה. וימי ראשון מסתמנים כלהיט עם מבצע של 20% הנחה לחברי מועדון מהשעה 17:00 (ההטבה תקפה גם במשלוחים וב-TA).

טייגר לילי - הברזל 32, רמת החייל, תל אביב, 053-8096525

טייגר לילי - שרונה מרקט, תל אביב, 053-9380556

טייגר לילי יאם גאי. דניאל לילה
טייגר לילי/דניאל לילה
יוליה פריליק-ניב, בשיתוף ZAP REST
  • עוד באותו נושא:
  • מסעדות

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully