לאחר שתוציאו את הבצק מהקירור תרדדו אותו, ואז תחלקו לשניים. תיישרו את הקצוות ליצירת שני מלבנים, ואז, עם גלגלת של פיצה, זה הזמן לייצר משולשים כמו בלוח שש-בש, לתוצאות יפות.
העיקרון זהה ואתם יכולים לשחק עם המילוי כמו גבינות קשות אחרות, וכמובן מילויים מתוקים כמו ריבה או 2 קוביות שוקולד בכל רוגלך.
מצרכים:
- לבצק: 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח סוגת
- 1 גביע (130 מ"ל) יוגורט
- חצי כפית (3 גרם) מלח
- רבע כוס (50 מ"ל) שמן זית
- 3 כפות (45 מ"ל) מים
- למילוי: 50 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 50 גרם גבינה בולגרית
- לזיגוג: חופן עלי כוסברה ופטרוזיליה קצוצים
- רבע כוס (50 מ"ל) שמן זית
- 3 שיני שום כתושות
- חצי כפית מלח גס
1. מכניסים לקערה את חומרי הבצק ומתחילים ללוש עד לקבלת בצק רך ונעים. אפשר גם במיקסר. עוטפים את הבצק ומכניסים למקרר לחצי שעה למנוחה.
2. בינתיים, מערבבים את כל מרכיבי הזיגוג.
3. מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים לשני חלקים ומרדדים על משטח עבודה עם מעט קמח. חותכים את שולי הבצק כך שיווצר מלבן ארוך, וחותכים בעזרת סכין פיצה למשולשים.
4. מניחים בקצה כל משולש גבינה צהובה וקוביה קטנה של גבינה בולגרית ומגלגלים מהקצה הרחב לקצה הדק, עד לקבלת רוגלך. חשוב לדאוג שקצה הרוגלך יהיה בחלק התחתון כך שבאפייה הוא לא ייפתח.
5. מניחים את הרוגלך על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות בחום עליון-תחתון.
6. אחרי עשר דקות מורחים על כל רוגלך בתבנית מעט מהזיגוג עם מברשת, ומגבירים את חום התנור לטורבו. מכניסים לרבע שעה נוספת, או עד שהרוגלך זהובים בקצוות.