וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שניצל, חציל, מטבוחה, חגיגה: הכריך הכי ישראלי שיש

בשיתוף שמן עץ הזית

עודכן לאחרונה: 18.3.2025 / 7:52

לשישי, ולכל יום של השבוע

בווידאו: מאפה האלים של שמן עץ הזית/שמן עץ הזית

בשנים האחרונות מכשירי האייר פריי (טיגון באוויר) הפכו לאורחים קבועים במטבחים של משפחות, בשלנים וחובבי אוכל. היכולת לבשל, לטגן ולאפות בצורה מהירה, נקייה ובריאה יותר הפכה אותם לבחירה מועדפת על רבים. עם עליית מחירי שמן הזית והפופולריות הגוברת של תרסיסי השמן, יותר ויותר אנשים מבינים שאפשר ליהנות מאוכל מטוגן עם הרבה פחות שמן - ועדיין לשמור על טעם נהדר.

ב"עץ הזית" הרימו את הכפפה ויצרו סדרת סרטונים חדשה למתכוני איירפריי עם טוויסט הומוריסטי ומפתיע. הכוכבת של הסדרה היא לא אחרת מאשר דיילת אוויר משעשעת, שתדריך אתכם בכל סרטון איך "לטוס" על מתכון חדש במכשיר. היא תגיש את המנות עם קריצה שובבה וחיוך, ותראה לכם כמה פשוט להכין מנות מגרות - והכול עם מינימום שמן ומקסימום טעם של תרסיסי השמן השונים של "עץ הזית". והפעם: כריך של שניצל, מטבוחה וחציל של שישי.

שניצל בחלה של שמן עץ הזית. סטיילינג: פאולין שובל, נמרוד סונדרס
כשאומרים שישי ישראלי, מתכוונים לזה/נמרוד סונדרס, סטיילינג: פאולין שובל

רגע לפני ארוחת השבת, אחרי בית הספר (מצד הילדים) והסידורים (מצד ההורים), אוהבים בבתים רבים "לסגור את הפינה" בשניצל חלה.

אין יותר ישראלי מזה. השניצל מייצג פה את עדות אשכנז, המטבוחה והחציל המטוגן מייצגים את עדות המזרח והחלה כרכיב הכי יהודי וישראלי שיש, עוטפת את כל המנה המושלמת הזו בדרך ליצירת הביס המושלם.

הפעם, בחרנו להביא לכם את כל המנה הזו בצורה הכי פחות מטוגנת שיש, אבל עדיין לא פחות טעימה. מבטיחים לכם שלא תרגישו בהבדלים.

sheen-shitof

עוד בוואלה

רוצים להנות מאינטרנט מהיר וחבילת טלווזיה בזול? זה אפשרי!

בשיתוף וואלה פייבר

שניצל בחלה של שמן עץ הזית. סטיילינג: פאולין שובל, נמרוד סונדרס
וואוו איזו לחמניה מפוארת ומושלמת/נמרוד סונדרס, סטיילינג: פאולין שובל

מצרכים:

  • 2 לחמניות חלה
  • 2 יחידות חזה עוף, פרוסות לשניצל
  • 1 ביצה טרופה עם כפית מלח, כפית חרדל, כף מיונז וכפית שום גבישי
  • לציפוי: 1 כוס פירורי לחם מעורבבים עם 2 כפות שומשום וכפית כמון
  • תרסיס שמן זית
  • 1 חציל פרוס לפרסות בעובי 1 ס"מ, ומושרה עם מלח גס
  • 1 קופסת מטבוחה
  • אופציה להגשה: פלפלים חריפים שלמים ומטוגנים

הוראות הכנה:

1. טובלים את חזה העוף בתערובת הביצה המתובלת ומצפים בפירורי לחם. מניחים על תבנית אייר פרייר.

2. משמנים בתרסיס שמן זית ומכניסים למכשיר ל-7 דקות. מוציאים והופכים לצד השני לשלוש דקות נוספות.

3. מניחים את פרוסות החציל במלח ומנגבים היטב בנייר סופג.

4. משמנים בתרסיס שמן זית גם את משטח התבנית וגם את החציל. מכניסים לאייר פרייר ל-10 דקות, עד לקבלת צבע זהוב.

5. מרכיבים כריך: מורחים מטבוחה בלחמניית חלה, מניחים חציל, שניצל ופלפל חריף מטוגן, ומגישים לצד ירקות ובצל מוחמצים.

אינס שילת ינאי, בשיתוף שמן עץ הזית
walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully