יש מסעדות שמצליחות לשרוד שנים. יש מעטות שמצליחות להמציא את עצמן מחדש מבלי לאבד את הזהות שלהן. מטבח לילה, אחת המסעדות האהובות והוותיקות בתל אביב, עושה בדיוק את זה.
אחרי 14 שנים שבהן הפכה למוסד קולינרי ברחוב לילינבלום, היא עברה מתיחת פנים מקיפה עם תפריט חדש, שף חדש-ישן והרבה מחשבה על מה שבאמת חשוב: אוכל ישראלי מצוין, חומרי גלם מקומיים, אווירה שמחה ומנות שפשוט כיף לחלוק עם אנשים שאוהבים.
מאחורי המהפך עומד מור סיקורל, שחזר לעמדת השף אחרי שנים בקבוצת הבעלים, והחזיר את המקום לשורשים שלו - מטבח מקומי, ים תיכוני, כזה שנותן את הכבוד לחקלאים הישראלים, ליינות המקומיים ולצלחות שמבקשות להגיע למרכז השולחן.
כבר בכניסה מרגישים שהמקום לא איבד את הנשמה שלו. להפך. החצר החדשה, המעוצבת בהשראה מקסיקנית, הבר החדש, המוזיקה והאווירה התל אביבית - יוצרים בדיוק את סוג הערב שלא ממהרים לסיים.
הראשונות הן הכוכבות האמיתיות
התפריט מחולק למנות קטנות ולמנות גדולות, אבל יש המלצה אחת שאסור לפספס: להתחיל בלחם מהטאבון.
במחיר של 31 שקלים מקבלים לחם שמגיע לשולחן חם, קראנצ'י וממכר, כזה שקשה להפסיק לתלוש ממנו חתיכות. לצידו מגיעים מטבלים קטנים שאפשר לבחור מהם, וכל אחד מהם שווה הזמנה בפני עצמו.
מסבחת החציל הייתה נהדרת, עמוקה ומעושנת בדיוק במידה. ממרח הפאבה עם כמון וזעתר היה עשיר ומנחם, והכרובית עם קרם הירוקים והטחינה הייתה פשוט מעדן. שלושה מטבלים פשוטים לכאורה, שמצליחים להמחיש כמה אפשר לעשות עם חומרי גלם טובים.
מבין המנות הקטנות טעמנו ארבע מנות שונות. הסביצ'ה הייתה טובה מאוד, רעננה ומאוזנת, אם כי לא שונה משמעותית ממנות סביצ'ה מצוינות אחרות שאפשר למצוא בעיר.
סלט עגבניות לפנתיאון
לעומתה, סלט העגבניות "מגי ושרי" היתה אחת ההפתעות של הערב. עגבניות מגי טריות לצד עגבניות צלויות, קרם פטה ופסטו נשמעים כמו שילוב מוכר, אבל בפועל מדובר במנה עשירה, מורכבת ומלאת ניגודים שעובדים יחד בצורה מושלמת. אחת המנות שהיינו מזמינים שוב בלי לחשוב פעמיים.
גם הארטישוק א לה רומנה היה מצוין. במקום להיאבק בעלי הארטישוק כמו שקורה לא פעם, כאן הגבעולים נמסים בפה, מתובלים בדיוק הנכון, עם חריפות עדינה וטעמים עמוקים שהופכים את המנה לחוויה אחרת לגמרי.
אבל אם יש מנה אחת שאסור לוותר עליה, זו הקלמארי. במקום הטבעות המטוגנות שמוגשות כמעט בכל מסעדה, כאן מגישים קלמארי עם בצל מקורמל באניס, לאבנה וצ'ילי חריף. השילוב הזה מייצר מנה ממכרת, שבה המתיקות של הבצל חודרת אל בשר הקלמארי ומעניקה לו עומק שלא פוגשים לעיתים קרובות. זו הייתה ללא ספק המנה הטובה ביותר מבין הראשונות.
פירה ענן כמו שפירה ענן צריך להיות
בגזרת העיקריות החלטנו לא לקחת סיכונים, וללכת דווקא על המובן מאליו.
פילה הדניס הגיע לצד כרישה, חמאת מרווה, תפוח אדמה ולאבנה. הדג היה עשוי במדויק, עם עור פריך ובשר עסיסי, אבל מי שגנבה את ההצגה הייתה דווקא הכרישה, שתחילה נראתה כמו בצל שבושל שעות וספגה את כל הטעמים של חמאת המרווה. מעדן.
המנה השנייה הייתה דנבר קאט פרוס, ולחובבי הבשר מדובר בחובה של ממש. נתח הבקר המובחר הזה, המוגש לצד פירה חמאתי ואספרגוס, מציע בדיוק את מה שמצפים מבשר איכותי: טעמים עמוקים, עסיסיות נהדרת וצלייה מדויקת. הפירה, שמכונה בתפריט "פירה ענן", היה עשיר בחמאה, בדיוק כמו שצריך, והשתלב נהדר עם הבשר.
לרגע התלבטנו להזמין גם את המסאחן עוף, שהגיע לשולחן לידינו ונראה נהדר, כשהוא מונח על פיתה בדואית, בליווי יוגורט ובצל. הוא בהחלט נכנס לרשימת המנות שנחזור בשבילן בביקור הבא.
תשאירו מקום לברולה
לקינוח בחרנו ב"סוכריות ברולה", אחד הסמלים הוותיקים של המסעדה. שני שיפודים שעליהם כדורי קרם ברולה קפואים לצד קולי תות.
זה קינוח קטן, נוסטלגי ומפתיע, שמזכיר במידה מסוימת את תפוחי הסוכר של יום העצמאות, רק עם קרם ברולה במקום תפוח. חובה, גם למי שמתעקש לוותר על קלוריות מתוקות.
טעמנו גם את מוס השוקולד. הוא היה טעים, אם כי פחות בלתי נשכח. למזלו, טוויל השומשום שמוגש לצידו היה כל כך מוצלח, שכמעט גנב מהמוס את כל ההצגה.
ארוחת חברים זה כאן
אחד היתרונות הגדולים של מטבח לילה הוא שלא חייבים להזמין ארוחה מלאה. אפשר בהחלט להסתפק בכמה מנות קטנות, להוסיף קוקטייל אחד או שניים מתפריט האלכוהול המצוין של המקום, וליהנות מערב שלם בלי לצאת בתחושה שהגזמתם.
זו בדיוק המסעדה שמתאימה גם לדייט, גם למפגש חברים וגם לישיבה ארוכה שבה האוכל מגיע בקצב נכון והשולחן הולך ומתמלא.
חשבון בבקשה - בלי לקחת משכנתא
בעידן שבו ארוחה במסעדת שף בתל אביב עלולה להגיע בקלות למאות שקלים לאדם, מטבח לילה מצליחה לשמור על מחירים שפויים.
המטבלים הקטנים עולים 16 עד 18 שקלים, הלחם 31 שקלים, הראשונות מתומחרות סביב 50 עד 70 שקלים והעיקריות סביב 90 עד 130 שקלים (למנת הבשר המעולה). קרי - זו מסעדה שאפשר ליהנות בה מערב שלם בלי להרגיש שצריך לקחת משכנתא בשביל החשבון.
לא פשוט לחדש מקום שכבר הפך למוסד תל אביבי, אבל מטבח לילה מצליחה לעשות בדיוק את זה. היא נשארה נאמנה לאופי המקומי והלא מתאמץ שלה, אבל שדרגה כמעט כל היבט בחוויה: מהאוכל, דרך הקוקטיילים ועד החלל המחודש.
אם אתם מחפשים מסעדה עם אווירה שמחה, אוכל ישראלי יצירתי שמבוסס על חומרי גלם מצוינים, מחירים הוגנים ומנות שפשוט כיף לחלוק, כדאי מאוד להכניס את מטבח לילה לרשימת היעדים שלכם. ועוד יותר כדאי לדעת על ההאפי האוור הסופר משתלם של המקום: בימי שני-חמישי בין השעות 17-19, יש 25% הנחה על כל התפריט - מהאוכל ועד האלכוהול. הכי משביע וסוגר פינה.
מטבח לילה - לילינבלום 20, תל אביב
