וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חגיגה של מיובשים

לכבוד ט"ו בשבט מציע השף מוטי בן אהרון מבחר מתכונים בשילוב פירות יבשים, שיכולים להרכיב ארוחת חג מלאה,

מתכון מאת: מערכת וואלה

מישמשים מיובשים.
מישמשים מיובשים

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-6 מנות:
  • לקוסקוס:
  • 1 חבילה קוסקוס אינסטנט (350 גר')
  • 300 מ"ל מים רותחים או מרק צח
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל
  • לפירות:
  • 100 גר' משמשים מיובשים
  • 100 גר' תאנים מיובשות
  • 100 גר' שזיפים מיובשים חצויים
  • 100 גר' צימוקים
  • 1 חבילת בצלצלי שאלוט
  • 150 גר' דלעת (קוביות גדולות)
  • 2 גזרים חתוכים
  • 3 כפות שמן
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כוס יין אדום
  • 2 מקלות קינמון
  • 4 יחידות ציפורן שלמות
  • 4 כוסות מרק צח
  • 1 תפוז חתוך ל-8 (עם הקליפה)
  • 50 גר' אגוזי מלך קלויים
  • אופן הכנת הקוסקוס:
  • 1. מערבבים את גרגירי הקוסקוס עם שמן זית.
  • 2. יוצקים מעל את המרק הצח הרותח, מתבלים במלח פלפל, ומערבבים.
  • 3. מכסים את הקוסקוס למשך 5 דקות, לאחר מכן מפוררים את הקוסקוס בעזרת מטרפה או מזלג.
  • אופן הכנת הפירות:
  • 1. יוצקים לתוך סיר את השמן ומאדים את בצלצלי השאלוט עד להזהבה.
  • 2. מוסיפים את הגזר ומאדים עוד 3-4 דקות.
  • 3. מוסיפים את הסוכר, בוחשים כדקה, ומעל יוצקים את היין האדום ובוחשים כדקה נוספת.
  • 4. מוסיפים את המרק הצח, התפוז, הקינמון והציפורן ומרתיחים.
  • 5. בתבנית אפייה מסדרים את הפירות היבשים ואת קוביות הדלעת.
  • 6. יוצקים מעל את תוכן הסיר.
  • 7. אופים בתנור בחום של כ- 200 מעלות, למשך 40-45 דקות.
  • אופן ההגשה:
  • מגישים את הקוסקוס בטז'ין או קערה גדולה, כאשר את תבשיל הפירות מסדרים עליו. מפזרים מעל אגוזי מלך קלויים.

אופן ההכנה

  • חומרים ל-6 מנות:
  • 1 ליטר מים
  • 200 גר' סוכר
  • פלח לימון (עם הקליפה)
  • פלח תפוז (עם הקליפה)
  • 1/2 מקל וניל/תמצית וניל
  • 1 מקל קינמון
  • 1 כוכב אניס
  • 2 כפות פסטיס/ארק
  • 80 גר' תאנים מיובשות חצויות
  • 80 גר' משמשים חצויים
  • 80 גר' צימוקים שחורים
  • 80 גר' שזיפים (ללא גרעין)
  • 50 גר' תפוחים מיובשים
  • אופן ההכנה:
  • 1. חותכים את כל הפירות לקוביות.
  • 2. לתוך סיר יוצקים את המים, מוסיפים את הסוכר, פלח הלימון והתפוז, הווניל, האניס והקינמון, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כשתי דקות.
  • 3. מוסיפים את הפירות החתוכים ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות, מוסיפים את הפסטיס ומכבים את האש. מצננים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully