חגיגה של מיובשים
לכבוד ט"ו בשבט מציע השף מוטי בן אהרון מבחר מתכונים בשילוב פירות יבשים, שיכולים להרכיב ארוחת חג מלאה,
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-6 מנות:
- לקוסקוס:
- 1 חבילה קוסקוס אינסטנט (350 גר')
- 300 מ"ל מים רותחים או מרק צח
- 3 כפות שמן זית
- מלח, פלפל
- לפירות:
- 100 גר' משמשים מיובשים
- 100 גר' תאנים מיובשות
- 100 גר' שזיפים מיובשים חצויים
- 100 גר' צימוקים
- 1 חבילת בצלצלי שאלוט
- 150 גר' דלעת (קוביות גדולות)
- 2 גזרים חתוכים
- 3 כפות שמן
- 2 כפות סוכר
- 1 כוס יין אדום
- 2 מקלות קינמון
- 4 יחידות ציפורן שלמות
- 4 כוסות מרק צח
- 1 תפוז חתוך ל-8 (עם הקליפה)
- 50 גר' אגוזי מלך קלויים
- אופן הכנת הקוסקוס:
- 1. מערבבים את גרגירי הקוסקוס עם שמן זית.
- 2. יוצקים מעל את המרק הצח הרותח, מתבלים במלח פלפל, ומערבבים.
- 3. מכסים את הקוסקוס למשך 5 דקות, לאחר מכן מפוררים את הקוסקוס בעזרת מטרפה או מזלג.
- אופן הכנת הפירות:
- 1. יוצקים לתוך סיר את השמן ומאדים את בצלצלי השאלוט עד להזהבה.
- 2. מוסיפים את הגזר ומאדים עוד 3-4 דקות.
- 3. מוסיפים את הסוכר, בוחשים כדקה, ומעל יוצקים את היין האדום ובוחשים כדקה נוספת.
- 4. מוסיפים את המרק הצח, התפוז, הקינמון והציפורן ומרתיחים.
- 5. בתבנית אפייה מסדרים את הפירות היבשים ואת קוביות הדלעת.
- 6. יוצקים מעל את תוכן הסיר.
- 7. אופים בתנור בחום של כ- 200 מעלות, למשך 40-45 דקות.
- אופן ההגשה:
- מגישים את הקוסקוס בטז'ין או קערה גדולה, כאשר את תבשיל הפירות מסדרים עליו. מפזרים מעל אגוזי מלך קלויים.
אופן ההכנה
- חומרים ל-6 מנות:
- 1 ליטר מים
- 200 גר' סוכר
- פלח לימון (עם הקליפה)
- פלח תפוז (עם הקליפה)
- 1/2 מקל וניל/תמצית וניל
- 1 מקל קינמון
- 1 כוכב אניס
- 2 כפות פסטיס/ארק
- 80 גר' תאנים מיובשות חצויות
- 80 גר' משמשים חצויים
- 80 גר' צימוקים שחורים
- 80 גר' שזיפים (ללא גרעין)
- 50 גר' תפוחים מיובשים
- אופן ההכנה:
- 1. חותכים את כל הפירות לקוביות.
- 2. לתוך סיר יוצקים את המים, מוסיפים את הסוכר, פלח הלימון והתפוז, הווניל, האניס והקינמון, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כשתי דקות.
- 3. מוסיפים את הפירות החתוכים ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות, מוסיפים את הפסטיס ומכבים את האש. מצננים.