העיג'ה, סוג של לביבת ירקות וביצים, אהובה ביותר במטבחים הים-תיכוניים ולכן יש לה גרסאות רבות. אפשר לאכול אותה בארוחת הבוקר או בבראנץ', ואפשר גם לשים בין שתי פרוסות לחם ולהכין ממנה כריכים. מה צריכים יותר לים או לבריכה?
המתכון פה הוא של האחת והיחידה, רות סירקיס המיתולוגית, ותסמכו עליה שהוא מוצלח. כמו כל מתכון לעיג'ה, מה שכיף בו היא העובדה שהוא זקוק למצרכים ולירקות הבסיסיים ביותר.
מצרכים:
- 1 בצל בינוני
- 2 קישואים קטנים
- 1 גזר קטן
- 5 ביצים L
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 3 כפות פירורי לחם
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 4 כפות שמן
הוראות הכנה:
1. קוצצים את הבצל ומגררים את הקישואים והגזר על פומפייה גסה.
2. שוברים את הביצים לקערה וטורפים אותן היטב. מוסיפים את הירקת המגוררים ואת הפטרוזיליה.
3. מוסיפים גם את פירורי הלחם, מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל. התערובת צריכה להיות סמיכה, בדומה לתערובת של פנקייק.
4. מחממים את השמן במחבת. כשהשמן חם מודדים בכף גדולה או במצקת קטנה מהתערובת, ויוצקים למחבת כדי ליצור לביבות בינוניות.
5. מטגנים את הלביבות והופכים לצד השני כדי לטגן היטב משני הצדדים. מוודאים שגם התערובת במרכז הלביבה עשויה היטב.
6. כשהעיג'ה מוכנה, מוציאים לצלחת הגשה או לכלי איחסון.
*לביבות עיג'ה שנשמרו במקרר ניתן לחמם בתנור או בטוסטר-אובן