1קוצצים את הבצל, מגררים את הקישואים והגזר על פומפייה גסה.
2פותחים את הביצים לקערה וטורפים אותן היטב. מוסיפים את הירקת המגוררים ואת הפטרוזיליה.
3מוסיפים גם את פירורי הלחם, מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל. התערובת צריכה להיות סמיכה בדומה לתערובת של פנקייק.
4מחממים את השמן במחבת. כשהשמן חם מודדים בכף גדולה או במצקת קטנה מהתערובת ויוצקים למחבת כדי ליצור לביבות בינוניות.
5מטגנים את הלביבות והופכים לצד השני כדי לטגן היטב משני הצדדים ולוודא שגם התערובת במרכז הלביבה עשויה היטב.
6כשהעג'ה מוכנה מוציאים לצלחת הגשה או לכלי איחסון.
לביבות עג'ה שנשמרו במקרר ניתן לחמם בתנור או טוסטר-אובן.
גיוונים:
- ניתן לשנות את הירקות שבתוך העג'ה ולהשתמש בפטריות קצוצות, בפרוסות דקות של כרשה, בתרד או בתוספות אחרות.
- אפשר גם להוסיף 2 כפות כוסברה קצוצה.