סלט שעועית שחורה וקלמרי
מתכון של השף יוגב גרוס, מסעדת 'בליני'.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 85 גרם ראשי קלמרי נקיים
- 75 גרם שעועית שחורה מבושלת
- 3 כפות צער דגים
- 2 כפות יין לבן
- 1 כף חומץ בלמסי
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית פטרוזיליה קצוצה דק
- 1.5 כפיות מחית עגבניות מיובשות
- מלח אטלנטי גס/ פלפל שחור טחון
- למחית העגבניות:
- 1/2 כוס עגבניות לחות
- 1 כף שמן זית
אופן ההכנה
- 1. מכינים מחית עגבניות מיובשות: טוחנים את החומרים עד לקבלת מחית חלקה.
- 2. מקפיצים על מחבת חמה את ראשי הקלמרי על מנת לאטום אותם.
- 3. מוסיפים את השעועית השחורה ואת הנוזלים.
- 4. מוסיפים בסוף את מחית העגבניות המיובשות ואת הפטרוזיליה
- ממליחים ומפלפלים לפי טעם.