שרימפס בתפוח ודבש
המתכון מאת השף מארק טוב, 'לה סנטרל' ביסטרו.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 12 טייגר שרימפס מקולפים
- 3\1 כוס וודקה תפוחים
- חצי התפוח גרנד סמיט חתוך לקוביות קטנות
- 4 פרחי ברוקולי חלוטים
- 20 גר' דבש
- 50 גר' חמאה
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום
- 2\1 כוס ציר דגים
- מלח ,פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מחממים מחבת עמוקה על אש קטנה,עם שמן זית וחמאה ,מוסיפים וודקה ומחכים שהאלכוהול יתאדה.
- 2. מוסיפים שום פרוס דק, קוביות תפוחים ודבש, מבשלים 5 דקות , מוסיפים ברוקולי וציר דגים.
- 3. מצמצמים את הרוטב לחצי, מוסיפים שרימפס, ומבשלים עד החלפת צבע השרימפס( 4-5 דקות ) ומורידים מהאש.
- 4. מומלץ להגיש בצלחת לבנה ללא שוליים.