וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אוסובוקו עם שומר ובצלים

הכי חורף: נתחי אוסובוקו ושומר נימוחים בפה ברוטב יין עשיר וסמיך

שומר. Artoday
שומר

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-4 מנות:
  • 4 פרוסות עבות של אוסובוקו עגל
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • קמח לקימוח
  • 3 כפות שמן זית
  • 750 מ”ל (1 בקבוק) יין אדום יבש
  • 2 עלי דפנה
  • 2 ענפי תימין
  • 3 פקעות שומר קטנות חצויות לשניים
  • 8 בצלים קטנים קלופים
  • לקישוט:
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. מוציאים את נתחי הבשר מהמקרר כחצי שעה לפני הבישול, כדי שיהיו בטמפ’ החדר. מתבלים במלח ופלפל, טובלים בקמח ומנערים, כדי להסיר קמח עודף.
  • 2. מחממים סיר כבד ורחב על אש גבוהה. מוסיפים שמן זית ומטגנים היטב את הנתחים משני הצדדים עד להשחמה. מוסיפים יין אדום, עלי דפנה ותימין ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים שעה וחצי. מדי פעם הופכים את הבשר.
  • 3. מוסיפים לסיר שומר ובצל, מגבירים את האש ומרתיחים שוב. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה נוספת, עד שהבשר רך.
  • 4. ממליחים ומפלפלים, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully