חצילון קלוי על טחינת עגבניות ורימונים
מתכון של ניר צוק
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 6 חצילים בגודל בינוני חציל בלאדי
- 1/2 כוס טחינה גולמית "בארכה"
- 3 עגבניות גדולות
- 2 שיני שום
- 1/2 כוס שמן זית
- ורימון מופרד לגרעינים
- מלח, פלפל
אופן ההכנה
- 1. מחממים את התנור לחום מקסימלי, דוקרים את החציל וצולים בתנור לריכוך כחצי שעה.
- 2. להכנת הטחינה, טוחנים את העגבניות במעבד מזון עם השום ושמן זית, מערבבים את העגבניות לתוך הטחינה, מתבלים במלח ופלפל (ניתן להוסיף לימון)
- 3. להגשה קולפים את החציל, יוצקים מעט טחינת עגבניות על הצלחת, מעל החציל החם וגרגירי הרימון מטפטפים שמן זית וזורים מעט מלח גס ופלפל גרוס.