קומפוט אדום
דרך נהדרת לנצל שאריות של פירות עייפים. אפשר להשתמש באיזה פירות שיש (לא בננות) וגם בפירות יבשים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 ליטר מים
- ½ 1 כוסות סוכר
- ½ כפית תמצית וניל
- מקל קינמון קטן
- מיץ מלימון עסיסי אחד
- כ3 תפוחים
- כ3 אגסים
- כ5 שזיפים
אופן ההכנה
- 1. מרתיחים מים עם סוכר ובינתיים קולפים וחותכים את התפוחים והאגסים.
- 2. מוסיפים את הווניל, הקינמון והלימון.
- 3. מוסיפים את הפירות לסירופ הסוכר, מביאים לרתיחה ומכבים את האש.
- 4. מצננים לטמפרטורת החדר,מוציאים את הקינמון, מוזגים לכלי סגור ומעבירים למקרר.
- 5. שומרים בקירור. הקומפוט יקבל את הטעמים שלו אחרי מספר שעות במקרר.
- 6. מומלץ לשתות מעורבב עם מעט רום.