וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוף בקטשיאפ מאניס

מנה קלאסית מהמטבח האינדונזי לעוף בקטשיאפ מאניס

מתכון מאת: .

עוף בקטשיאפ מאניס של אתי אלימלך. אפיק גבאי
עוף בקטשיאפ מאניס של אתי אלימלך

מצרכים למתכון

  • ketjap manis הוא רוטב סויה מתוק וסמיך, שנראה ממש כמו סירופ, וניתן למצוא במחלקות האסייתיות במרכולים. בשל ריבוי הסוכר שבו, הוא מקרמל את התבשיל.
  • חומרים:
  • 1/2 ק''ג עוף, חתוך לקוביות קטנות של 2X2 ס''מ
  • 100 גרם (3/4 כוס) קמח לבן
  • קורט מלח, קורט פלפל לבן טחון
  • 7 שיני שום קצוצות
  • 7 בצלי שאלוט קצוצים
  • 2 עלי קפיר ליים
  • 1 פלפל ירוק חריף, נקי מגרעינים קצוץ
  • 2 כפיות זרעי כוסברה טחונים
  • 1 כפית רוטב דגים
  • 1 כף סמבל
  • 1 כף מיץ ליים טרי
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) קטשיאפ מאניס (ketjap manis) כתחליף ניתן להשתמש בסויה שחורה
  • שמן לטיגון עמוק בווק

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים בקערה את הקמח, המלח והפלפל.
  • 2. מוסיפים את נתחי העוף ומערבבים היטב, עד שכל הנתחים מצופים.
  • 3. מעבירים למסננת ומנערים, כדי להיפטר משארית הקמח.
  • 4. מחממים בווק שמן לטיגון עמוק, מטגנים את נתחי העוף בשמן חם מאוד, עד שהם משחימים. מוציאים בכף מחוררת, ומניחים בצד.
  • 5. שופכים את שמן הטיגון ומנקים היטב את הווק. מדליקים אש גבוהה ומחממים בווק 5 כפות שמן להקפצה.
  • 6. מוסיפים לווק החם שום, שאלוט, עלי קפיר ליים ופלפל ירוק חריף. מקפיצים תוך כדי ערבוב, עד להשחמה קלה.
  • 7. מוסיפים את זרעי הכוסברה היבשה ומערבבים כחצי דקה, לשם הפצת ארומה.
  • 8. בשלב זה, נוסיף את הסויה, רוטב הדגים, סמבל ומיץ ליים, ומערבבים עד איחוד טעמים. מוסיפים את נתחוני העוף המטוגנים, ומערבבים למשך דקה, או עד שהנוזל מצטמצם.
  • מומלץ להגיש עם אורז לבן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully