1מכינים את הבצק: מעבדים במיקסר עם וו לישה את החמאה, הסוכר, הביצים, המים והמלח עד שהחמאה מתחילה להתרכך.
2מוסיפים את הקמח והשמרים, ולשים כ-8-10 דקות במהירות איטית, עד שמתקבל בצק חלק ואחיד.
3מכסים את הבצק בניילון נצמד ומשאירים להתפחה בטמפרטורת החדר, עד שהוא מכפיל את נפחו. מורידים את נפחו, יוצרים ממנו גליל שמנמן, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך יממה (24 שעות).
4מכינים את קרם השקדים: מעבדים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר במהירות איטית. מוסיפים את הקמח ואבקת השקדים, ומערבבים. אם צריך, עוצרים את פעולת המיקסר, ומנקים עם לקקן את דפנות הקערה.
5מוסיפים בהדרגה את הביצים, ממשיכים לערבל עד שהן נטמעות במסה ולבסוף מוסיפים את הרום. מכסים את הקרם בניילון נצמד, ומעבירים למקרר למשך שעתיים.
6מכינים את המרנג: במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את החלבונים. מוסיפים בהדרגה את הסוכר, עד שמתקבל קצף יציב. מערבבים את אבקת הסוכר והאגוזים הקצוצים יחד, ומוסיפים אותם לקצף בהדרגה תוך כדי תנועות קיפול עדינות מלמטה למעלה עד לקבלת מרנג אגוזים אחיד ואוורירי.
7מורחים את המרנג בשכבה אחת אחידה על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-110 מעלות, במשך שעה עד שעה וחצי. מצננים בטמפרטורת החדר ולאחר מכן מרסקים אותו עם הידיים לתוך קערה.
8מרכיבים את העוגה (הז'פונז): מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים אותו לשניים ועל גבי משטח מקומח מרדדים כל חלק לעלה בגודל של 40X30 ס"מ ובעובי של 3 מ"מ.
9מורחים על כל בצק מחצית מקרם השקדים, מפזרים את המרנג האפוי ואת השוקולד הקצוץ. מגלגלים ומהדקים לשתי רולדות חותכים כל רולדה באמצע לכל האורך כך שיתקבלו שני חצאים וקולעים כל שני חצאים לצמת קראנץ.
10מניחים כל עוגה בתבנית אינגליש קייק באורך 35 ס"מ מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה טרופה ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר (חשוב להבריש את הביצה לפני ההתפחה).
11אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, במשך 40 דקות, ומצננים.
אוהבים קרם פיסטוק? החליפו את אבקת השקדים בפיסטוקים טחונים באותה הכמות.