מתכונים חמים

עוגת שמרים ז'פונז

המצאה פרטית של דודו אוטמזגין: רולדת שמרים עם קרם שקדים ומרנג אגוזים אפוי. משחק חביב בין מרקמים וטעמים

מתכון מאת: דודו אוטמזגין, מערכת וואלה!
  • דרגת קושי בינונית

התחלות מתוקות של דודו אוטמזגין (צילום: דרור כץ)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-2 רולדות שמרים בתבנית אינגליש קייק של 35 ס"מ:
  • לבצק:
  • 200 גרם חמאה
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 2 ביצים קטנות
  • 100 מ"ל מים
  • 5 גרם (1 כפית) מלח
  • 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח
  • 40 גרם (4 כפות) שמרים
  • לקרם שקדים:
  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 2 ביצים
  • 20 גרם (2 כפות) קמח
  • 100 גרם (1 כוס) אבקת שקדים
  • 20 מ"ל (כף + כפית) רום אלכוהולי בהיר
  • למרנג:
  • 3 חלבונים גדולים
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 110 גרם (1 כוס פחות כף) אבקת סוכר
  • 110 גרם (1 כוס גדושה) אגוזים קצוצים
  • 1 ביצה טרופה למריחה
  • לזרייה:
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1.מכינים את הבצק: מעבדים במיקסר עם וו לישה את החמאה, הסוכר, הביצים, המים והמלח.
  • 2.מוסיפים את הקמח והשמרים, ולשים כ-10 דקות במהירות איטית, עד שמתקבל בצק חלק ואחיד.
  • 3.מכסים את הבצק בניילון נצמד ומשאירים להתפחה בטמפרטורת החדר, עד שהוא מכפיל את נפחו. מעבירים למקרר למשך יממה.
  • 4.מכינים את קרם השקדים: מעבדים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר במהירות איטית.
  • 5.מוסיפים בהדרגה את הביצים. אם צריך, עוצרים את פעולת המיקסר, ומנקים עם לקקן את דפנות הקערה.
  • 6.מוסיפים את הקמח ואבקת השקדים, ומערבבים עד שהם נטמעים במסה. מוסיפים את הרום וממשיכים לערבב. מכסים בניילון נצמד, ומעבירים למקרר למשך שעתיים.
  • 7.מכינים את המרנג: במיקסר עם וו בלון מקציפים את החלבונים. מוסיפים בהדרגה את הסוכר, עד שמתקבל קצף יציב.
  • 8.מקפלים פנימה את אבקת הסוכר והאגוזים הקצוצים.
  • 9.מורחים את המרנג על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-110 מעלות, במשך שעה. מצננים בטמפרטורת החדר.
  • 10.מכינים את הז'פונז: על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בגודל של 40X30 ס"מ, ובעובי של 3 מ"מ.
  • 11.מורחים על הבצק את קרם השקדים, מפזרים את המרנג האפוי ואת השוקולד הקצוץ. מגלגלים לרולדה וחותכים באמצע לכל האורך. קולעים לצמת קראנץ.
  • 12.מניחים את העוגה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה טרופה ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.
  • 13.אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, במשך 40 דקות, ומצננים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully