סלט עוף ומנגו אסייתי

מתכון מאת: פיליס גלזר, מערכת וואלה!
סלט עוף תאילנדי

מצרכים

  • חומרים ל 2 מנות עיקריות או 4 מנות ראשונות:
  • 2 שניצלים דפוקים אך עדיין עבים
  • קצת כמון
  • 2-3 עלי חסה ערבית או העלים הפנימיים של ראש חסה בינונית, מפורקים וקרועים
  • 1 גזר, פרוס לחתיכות ארוכות עם קולפן, או חתוך לגפרורים
  • 1 מלפפון בינונית פרוס דק או חתוך לגפרורים
  • 1/4 כוס בוטנים או קשיו קלויים
  • 1 פלפל אדום בינוני חצוי ופרוס דק
  • 1 מנגו בינוני בשל אך יציב חתוך קוביות
  • 1/4- 1/3 כוס עלי נענע, רצוי קטנים
  • רוטב אסייתי אמיתי:
  • 15 עלי בזיליקום
  • 1 בצל ירוק
  • 3 כפות מיץ ליים
  • 1 כף רוטב דגים אסייתי או 2-3 כפיות רוטב סויה
  • 1 שן שום כתושה
  • לחילופין אפשר להכין רוטב אלטרנטיבי מהיר:
  • 2 כפות מיונז סויה
  • 1/3 כוס מיץ ליים (עכשיו בעונה, אבל אפשר להחליף במיץ לימון)
  • 1 כף סוכר קנים טבעי

אופן ההכנה

  • אופן ההכנה:
  • 1.שוטפים את העוף ומייבשים. מחממים מחבת פסים או מחבת נון סטיק ובעזרת מגבת נייר משמנים בשמן קוקוס (או אחר). מניחים את השניצלים בפנים ומפזרים למעלה כמון בנדיבות. צולים על צד אחד עד שהצד התחתון משחים קלות – כ-7 דקות. הופכים, מפזרים כמון וצולים את החלק התחתון כ-5 דקות. מכסים ומבשלים על אש קטנה עוד כ-5 דקות או עד שהעוף רך ועשוי, אך לא יבש מדי. מוציאים, מצננים קלות וקורעים לחתיכות גסות.
  • 2. בינתיים, שמים את כל החומרים לרוטב הנבחר בבלנדר או מעבד קטן וטוחנים לרוטב חלק (במקרה של רוטב מיונז, אפשר לטרוף במטרפת יד עד שהרוטב אחיד, במקום להשתמש בבלנדר) .
  • 3. בקערת הגשה, מערבבים את כל החומרים לסלט ויוצקים למעלה את הרוטב, או מרטיבים עם הרוטב, ומעבירים אותו כדי שכל אחד יוסיף יותר לפי הטעם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully