רוגעלך עם טוויסט

מאפה שבדי עם קינמון והל

מתכון מאת: .
    מאפה שוודי עם קינמון והל(צילום: דניה ויינר)

    מצרכים

    • ל-20 מאפים:
    • 1 חבילה בצק עלים שמרים, מופשר לפי הוראות היצרן
    • 75 גרם חמאה מומסת
    • 3/4 כוס סוכר חום
    • 2 כפיות קינמון טחון
    • 1 כפית הל טחון
    • 1 ביצה טרופה

    אופן ההכנה

    • 1. מערבבים סוכר, קינמון והל בקערה קטנה.
    • 2. פותחים את הבצק לכל אורכו, מברישים בחמאה מומסת, ומפזרים מעל את תערובת הסוכר בשכבה אחידה.
    • 3. מקפלים את השליש הימני של הבצק על השליש האמצעי. לאחר מכן מקפלים את השליש השמאלי שנותר פתוח על שכבות הבצק, כך שיתקבל מלבן עם מילוי בין שכבות הבצק.
    • 4. מרדדים מעט את מלבן שכבות הבצק, וחותכים את כולו לכ-20 רצועות ארוכות.
    • 5. מקיפים 3 אצבעות ברצועת בצק, כך שייווצר שבלול עם חור באמצע. את קצה הרצועה מכניסים למרכז החור כמעין קשר, ומניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עם יתר הרצועות.
    • 6. מכסים את התבנית במגבת, ומניחים להתפחה למשך כ-30 דקות.
    • 7. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מברישים את שבלולי הבצק בביצה טרופה, מכניסים לתנור החם, ואופים במשך 20-25 דקות. שומרים בכלי אטום למשך יומיים או במקפיא למשך חודשים.

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    +
    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully