וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רוגעלך עם טוויסט

מאפה שבדי עם קינמון והל

מתכון מאת: .

מאפה שוודי עם קינמון והל. דניה ויינר, מערכת וואלה! NEWS
מאפה שוודי עם קינמון והל/דניה ויינר

מצרכים למתכון

  • ל-20 מאפים:
  • 1 חבילה בצק עלים שמרים, מופשר לפי הוראות היצרן
  • 75 גרם חמאה מומסת
  • 3/4 כוס סוכר חום
  • 2 כפיות קינמון טחון
  • 1 כפית הל טחון
  • 1 ביצה טרופה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים סוכר, קינמון והל בקערה קטנה.
  • 2. פותחים את הבצק לכל אורכו, מברישים בחמאה מומסת, ומפזרים מעל את תערובת הסוכר בשכבה אחידה.
  • 3. מקפלים את השליש הימני של הבצק על השליש האמצעי. לאחר מכן מקפלים את השליש השמאלי שנותר פתוח על שכבות הבצק, כך שיתקבל מלבן עם מילוי בין שכבות הבצק.
  • 4. מרדדים מעט את מלבן שכבות הבצק, וחותכים את כולו לכ-20 רצועות ארוכות.
  • 5. מקיפים 3 אצבעות ברצועת בצק, כך שייווצר שבלול עם חור באמצע. את קצה הרצועה מכניסים למרכז החור כמעין קשר, ומניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עם יתר הרצועות.
  • 6. מכסים את התבנית במגבת, ומניחים להתפחה למשך כ-30 דקות.
  • 7. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מברישים את שבלולי הבצק בביצה טרופה, מכניסים לתנור החם, ואופים במשך 20-25 דקות. שומרים בכלי אטום למשך יומיים או במקפיא למשך חודשים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully