סלט ירוקים ואטריות שעועית

סלט קליל, רענן וקרנצ'י בזכות ירקות ירוקים כמו ברוקולע ומלפפון, אגוזים ואטריות השעועית, שמלווים בניחוח אסיאתי עדין

מתכון מאת: אלון ליפינסקי, מערכת וואלה!
מנות עם אטריות שעועית במסעדת בראון. נמרוד סונדרס
מנות עם אטריות שעועית במסעדת בראון

מצרכים

  • ל-4 סועדים:
  • חצי חבילת אטריות שעועית
  • 150 גרם ברוקולי מפורק לפרחים קטנים
  • 150 גרם שעועית ירוקה נקייה וחתוכה באורך 2 ס"מ
  • 1 זוקיני גדול חתוך לאורכו לחצי ופרוס דק
  • 1 מלפפון חתוך לאורכו לחצי ופרוס דק
  • חצי צרור נענע - עלים מופרדים
  • 100 גרם אגוזי קשיו קלויים
  • לרוטב:
  • 1 כף טחינה גולמית
  • 4 כפות סויה
  • 3 כפות מיץ ליים
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כף דבש
  • 4 כפות שמן שומשום

אופן ההכנה

  • 1. משרים את אטריות השעועית במים רותחים כ-5 דקות, מסננים ושוטפים במים קרים כ-3 דקות.
  • 2. בקערה או סיר עם מים רותחים ומעט מלח חולטים את הברוקולי והשעועית הירוקה כ-2 דקות ומעבירים למי קרח.
  • 3. שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערת ערבוב או צנצנת ומערבבים היטב עם מטרפה (במידה ובצנצנת מנערים) עד לקבלת מרקם אחיד.
  • 4. בקערה גדולה ערבבים את כל המרכיבים ויוצקים את הרוטב, מערבבים בשנית.
  • 5. מעבירים לצלחת הגשה עמוקה, מפזרים את אגוזי הקשיו ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully