סלט ירוקים ואטריות שעועית
סלט קליל, רענן וקרנצ'י בזכות ירקות ירוקים כמו ברוקולע ומלפפון, אגוזים ואטריות השעועית, שמלווים בניחוח אסיאתי עדין
מנות עם אטריות שעועית במסעדת בראון (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- ל-4 סועדים:
- חצי חבילת אטריות שעועית
- 150 גרם ברוקולי מפורק לפרחים קטנים
- 150 גרם שעועית ירוקה נקייה וחתוכה באורך 2 ס"מ
- 1 זוקיני גדול חתוך לאורכו לחצי ופרוס דק
- 1 מלפפון חתוך לאורכו לחצי ופרוס דק
- חצי צרור נענע - עלים מופרדים
- 100 גרם אגוזי קשיו קלויים
- לרוטב:
- 1 כף טחינה גולמית
- 4 כפות סויה
- 3 כפות מיץ ליים
- 1/4 כוס מיץ תפוזים
- 1 כף דבש
- 4 כפות שמן שומשום
- 1. משרים את אטריות השעועית במים רותחים כ-5 דקות, מסננים ושוטפים במים קרים כ-3 דקות.
- 2. בקערה או סיר עם מים רותחים ומעט מלח חולטים את הברוקולי והשעועית הירוקה כ-2 דקות ומעבירים למי קרח.
- 3. שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערת ערבוב או צנצנת ומערבבים היטב עם מטרפה (במידה ובצנצנת מנערים) עד לקבלת מרקם אחיד.
- 4. בקערה גדולה ערבבים את כל המרכיבים ויוצקים את הרוטב, מערבבים בשנית.
- 5. מעבירים לצלחת הגשה עמוקה, מפזרים את אגוזי הקשיו ומגישים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה