נדמה כי השניצל תירס היה איתנו מאז ומעולם, אבל שווה להיזכר שהמוצר המסחרי הופיע רק בשנת 1993. למרות כל זה דורות של ילדים כבר הספיקו לגדול עליו וכבר דור שני התאהב במאכל שהפך להיות הכי ישראלי שיש.
כאן, במתכון די פשוט, מבשלים קמח תירס עם חלב, חמאה ופרמזן לפולנטה טעימה במיוחד. לאחר שהיא מצטננת, היא מתקשה, ואז יוצרים ממנה צורות ומטגנים אותה בציפוי של שניצל אמיתי. יש לכם חותכנים בצורות שונות מערכת הפלסטלינה של הילדים? מוזמנים לשטוף אותם היטב ולהשתמש בהם.
מצרכים:
- 1 כוס קמח תירס
- 2 כוסות חלב
- 1 כוס גרגירי תירס טרי או קפוא
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת
- 1 כוס קמח
- 2 ביצים טרופות
- 1 כוס פירורי לחם או תערובת פירורים לשניצל (אם אתם רוצים להכין אותה בפסח, חפשו את הגרסה הכשרה)
- מלח
- שמן זית לטיגון
הוראות הכנה:
1. מבשלים בסיר את הקמח, הפולנטה, החלב וגרגירי התירס עד שהקמח מתרכך והופך לקרם סמיך.
2. מוסיפים את הפרמזן, מתבלים במלח ושופכים למגש כך שהעובי של המסה יהיה כ-2 ס"מ. מקררים את הפולנטה עד שהיא ממש מתקשה.
3. חורצים צורות באיזו צורה שאוהבים ומצפים כמו שניצל - קודם בקמח, אחרי זה טובלים בביצה ואז שוב קמח או תערובת פירורים לשניצל וטיפה מלח.
4. במחבת טפלון עם מעט שמן זית מטגנים את השניצל משני צדדיו.