קציצה מרוקאית של אבי לוי
אבי לוי מציע לכם קציצות מחמר מרוקאיות, נימוחות ומטוגנות, על בסיס תפוחי אדמה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- עבור 6-8 סועדים
- 3 תפוחי אדמה
- 1 בטטה
- 2 בצלים קטנים קצוצים דק
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 2 כפיות פלפל גרוס
- מלח לפי הטעם
- 1 כפית כורכום
- 2 ביצים
- 2 כפות פירורי לחם לבנים
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
- 1. בסיר עם מים מבשלים את תפוחי האדמה והבטטה בקליפתם עד ריכוך. מסננים ומצננים מעט.
- 2. מקלפים את הירקות ומכניסים לקערה גדולה. מוסיפים את הבצלים הקצוצים, הביצים, הירוקים והתבלינים, מועכים עם הידיים ומערבבים.
- 3. מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים שוב רק עד הטמעתם בעיסה.
- 4. יוצרים קציצות קטנות, מטגנים עד להזהבה בשמן חצי עמוק ומעבירים לנייר סופג.
- 5. מסדרים בצלחת וחוטפים אחת אחרי השניה.