פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לחם קופים מלוח ורך

      רות אופק אופה לחם קופים מלוח ורך- כדורי בצק שמרים קטנים שהופכים ביחד למאפה מפואר

      5 מדרגים / 3.38 כוכבים

      הכנה של לחם קופים (דרור עינב)
      הכנה של לחם קופים (דרור עינב)

      מצרכים

      • 700 גרם (5 כוסות) קמח קסם (או קמח רגיל בתוספת כף וחצי שמרים יבשים)
      • כוס חלב
      • כוס מים
      • חצי כוס שמן צמחי
      • כף מלח
      • כף סוכר
      • 100 גר' גבינת פרמזן מגוררת
      • לציפוי:
      • 200 גר' חמאה מומסת
      • 100 גר' גבינת פרמזן מגוררת

      אופן ההכנה

      • 1. בקערת מיקסר מערבבים את החומרים יחד ומעבדים בעזרת ווו לישה עד לקבלת בצק חלק, גמיש ולא דביק. במידת הצורך אם הבצק מרגיש יבש מוסיפים מים בהדרגה במהלך הלישה.
      • 2. משמנים מעט את הבצק ומניחים לו לתפוח בקערה למשך שעתיים- שלוש עד להכפלת נפחו.
      • 3. משמנים היטב את התבנית ומקמחים (לחלופין ניתן להשתמש בתבנית חד פעמית אולם אז יש להניח 2 תבניות אחת בתוך השנייה על מנת שלא לאבד את צורתו העגולה של הלחם).
      • 4. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר כ- 2-3 ס"מ, טובלים כל כדור בחמאה המומסת ולאחר מכן מגלגלים בפרמזן. מסדרים את הכדורים על גבי התבנית ומשתדלים לא לדחוס אותם כי הם עוד יתפחו. מניחים לבצק לתפוח למשך כחצי שעה
      • 5. אופים את לחם הקופים בחום של 180 מעלות במשך כ- 45 דקות עד שהחלק העליון של הבצק משחים והחלק הפנימי איננו בצקי יותר (ניתן לבדוק בעזרת סכין). הופכים את הלחם בעודו חם על מנת לחלצו מהתבנית.

      עוד מתכוני לחמים

      לחם קופים מלוח ורך
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -