לחם קופים מלוח ורך
רות אופק אופה לחם קופים מלוח ורך- כדורי בצק שמרים קטנים שהופכים ביחד למאפה מפואר
הכנה של לחם קופים (צילום: דרור עינב)
מחשבון המרות
- 700 גרם (5 כוסות) קמח קסם (או קמח רגיל בתוספת כף וחצי שמרים יבשים)
- כוס חלב
- כוס מים
- חצי כוס שמן צמחי
- כף מלח
- כף סוכר
- 100 גר' גבינת פרמזן מגוררת
- לציפוי:
- 200 גר' חמאה מומסת
- 100 גר' גבינת פרמזן מגוררת
- 1. בקערת מיקסר מערבבים את החומרים יחד ומעבדים בעזרת ווו לישה עד לקבלת בצק חלק, גמיש ולא דביק. במידת הצורך אם הבצק מרגיש יבש מוסיפים מים בהדרגה במהלך הלישה.
- 2. משמנים מעט את הבצק ומניחים לו לתפוח בקערה למשך שעתיים- שלוש עד להכפלת נפחו.
- 3. משמנים היטב את התבנית ומקמחים (לחלופין ניתן להשתמש בתבנית חד פעמית אולם אז יש להניח 2 תבניות אחת בתוך השנייה על מנת שלא לאבד את צורתו העגולה של הלחם).
- 4. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר כ- 2-3 ס"מ, טובלים כל כדור בחמאה המומסת ולאחר מכן מגלגלים בפרמזן. מסדרים את הכדורים על גבי התבנית ומשתדלים לא לדחוס אותם כי הם עוד יתפחו. מניחים לבצק לתפוח למשך כחצי שעה
- 5. אופים את לחם הקופים בחום של 180 מעלות במשך כ- 45 דקות עד שהחלק העליון של הבצק משחים והחלק הפנימי איננו בצקי יותר (ניתן לבדוק בעזרת סכין). הופכים את הלחם בעודו חם על מנת לחלצו מהתבנית.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה