מתכונים חמים

לחם קופים מלוח ורך

רות אופק אופה לחם קופים מלוח ורך- כדורי בצק שמרים קטנים שהופכים ביחד למאפה מפואר

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

הכנה של לחם קופים

מחשבון המרות

מצרכים

  • 700 גרם (5 כוסות) קמח קסם (או קמח רגיל בתוספת כף וחצי שמרים יבשים)
  • כוס חלב
  • כוס מים
  • חצי כוס שמן צמחי
  • כף מלח
  • כף סוכר
  • 100 גר' גבינת פרמזן מגוררת
  • לציפוי:
  • 200 גר' חמאה מומסת
  • 100 גר' גבינת פרמזן מגוררת
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. בקערת מיקסר מערבבים את החומרים יחד ומעבדים בעזרת ווו לישה עד לקבלת בצק חלק, גמיש ולא דביק. במידת הצורך אם הבצק מרגיש יבש מוסיפים מים בהדרגה במהלך הלישה.
  • 2. משמנים מעט את הבצק ומניחים לו לתפוח בקערה למשך שעתיים- שלוש עד להכפלת נפחו.
  • 3. משמנים היטב את התבנית ומקמחים (לחלופין ניתן להשתמש בתבנית חד פעמית אולם אז יש להניח 2 תבניות אחת בתוך השנייה על מנת שלא לאבד את צורתו העגולה של הלחם).
  • 4. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר כ- 2-3 ס"מ, טובלים כל כדור בחמאה המומסת ולאחר מכן מגלגלים בפרמזן. מסדרים את הכדורים על גבי התבנית ומשתדלים לא לדחוס אותם כי הם עוד יתפחו. מניחים לבצק לתפוח למשך כחצי שעה
  • 5. אופים את לחם הקופים בחום של 180 מעלות במשך כ- 45 דקות עד שהחלק העליון של הבצק משחים והחלק הפנימי איננו בצקי יותר (ניתן לבדוק בעזרת סכין). הופכים את הלחם בעודו חם על מנת לחלצו מהתבנית.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully