פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לחם קופים מלוח ורך

      רות אופק אופה לחם קופים מלוח ורך- כדורי בצק שמרים קטנים שהופכים ביחד למאפה מפואר

      5 מדרגים / 3.38 כוכבים

      הכנה של לחם קופים (דרור עינב)
      הכנה של לחם קופים (דרור עינב)

      מצרכים

      • 700 גרם (5 כוסות) קמח קסם (או קמח רגיל בתוספת כף וחצי שמרים יבשים)
      • כוס חלב
      • כוס מים
      • חצי כוס שמן צמחי
      • כף מלח
      • כף סוכר
      • 100 גר' גבינת פרמזן מגוררת
      • לציפוי:
      • 200 גר' חמאה מומסת
      • 100 גר' גבינת פרמזן מגוררת

      אופן ההכנה

      • 1. בקערת מיקסר מערבבים את החומרים יחד ומעבדים בעזרת ווו לישה עד לקבלת בצק חלק, גמיש ולא דביק. במידת הצורך אם הבצק מרגיש יבש מוסיפים מים בהדרגה במהלך הלישה.
      • 2. משמנים מעט את הבצק ומניחים לו לתפוח בקערה למשך שעתיים- שלוש עד להכפלת נפחו.
      • 3. משמנים היטב את התבנית ומקמחים (לחלופין ניתן להשתמש בתבנית חד פעמית אולם אז יש להניח 2 תבניות אחת בתוך השנייה על מנת שלא לאבד את צורתו העגולה של הלחם).
      • 4. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר כ- 2-3 ס"מ, טובלים כל כדור בחמאה המומסת ולאחר מכן מגלגלים בפרמזן. מסדרים את הכדורים על גבי התבנית ומשתדלים לא לדחוס אותם כי הם עוד יתפחו. מניחים לבצק לתפוח למשך כחצי שעה
      • 5. אופים את לחם הקופים בחום של 180 מעלות במשך כ- 45 דקות עד שהחלק העליון של הבצק משחים והחלק הפנימי איננו בצקי יותר (ניתן לבדוק בעזרת סכין). הופכים את הלחם בעודו חם על מנת לחלצו מהתבנית.

      עוד מתכוני לחמים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -