מתכונים חמים

חלה במילוי כרישה ופיטריות

חם חם מהתנור : חלה טרייה במילוי מפתיע של פטריות, כרישה ושקדים

מתכון מאת: אינס שילת ינאי, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

חלה במילוי פטריות ושקדים

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: לחלה גדולה או 2 בינוניות
  • לבצק:
  • 1 קילו קמח לבן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 2 כוסות מים
  • כף מלח
  • למלית:
  • 1 כף שמן זית
  • 4 גבעולים של בצל ירוק קצוצים
  • 1 כרישה קצוצה
  • 4 כוסות של פטריות פורטובלו קצוצות
  • 50 גרם שקדים מולבנים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • לציפוי:
  • 1 ביצה טרופה
  • 50 גרם שומשום
  • 50 גרם שקדים מולבנים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. במיקסר עם וו לישה או בקערה ללישה ביד, מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר.
  • 2. יוצרים גומה בתערובת הקמח והשמרים ויוצקים לתוכה את המים, כף מלח ושמן זית.
  • 3. לשים היטב עד לקבלת בצק אחיד ומניחים בקערה משומנת ומכוסה להתפחה של שעה.
  • 4. במחבת עם כף שמן זית מטגנים כרישה ובצל ירוק קצוץ כ- 3 דקות ומוסיפים את הפטריות, מערבבים וממשיכים לטגן עד שכל הנוזלים התאדו. מוסיפים מלח, פלפל ושקדים ומסירים מהאש לצינון.
  • 5. לאחר שעה של התפחה מחלקים את הבצק ל-3 או 4 חלקים(תלוי איזו חלה אתם רוצים) ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה בעובי של 1 ס"מ.
  • 6. מניחים על כל עלה מהמלית ומגלגלים לרצועה. קולעים חלה מהרצועות ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
  • 7. מתפיחים כ- 30 דקות נוספות ובינתיים מחממים את התנור ל-180- מעלות.
  • 8. מברישים בביצה טרופה, בשומשום ובשקדים. ומכניסים לתנור ל-25- 35 דקות עד שהחלה מקבלת צבע שחום.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully