חלה במילוי כרישה ופיטריות
חם חם מהתנור : חלה טרייה במילוי מפתיע של פטריות, כרישה ושקדים
חלה במילוי פטריות ושקדים (צילום: אפיק גבאי)
מחשבון המרות
- כמות: לחלה גדולה או 2 בינוניות
- לבצק:
- 1 קילו קמח לבן
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 2 כוסות מים
- כף מלח
- למלית:
- 1 כף שמן זית
- 4 גבעולים של בצל ירוק קצוצים
- 1 כרישה קצוצה
- 4 כוסות של פטריות פורטובלו קצוצות
- 50 גרם שקדים מולבנים
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- לציפוי:
- 1 ביצה טרופה
- 50 גרם שומשום
- 50 גרם שקדים מולבנים
- 1. במיקסר עם וו לישה או בקערה ללישה ביד, מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר.
- 2. יוצרים גומה בתערובת הקמח והשמרים ויוצקים לתוכה את המים, כף מלח ושמן זית.
- 3. לשים היטב עד לקבלת בצק אחיד ומניחים בקערה משומנת ומכוסה להתפחה של שעה.
- 4. במחבת עם כף שמן זית מטגנים כרישה ובצל ירוק קצוץ כ- 3 דקות ומוסיפים את הפטריות, מערבבים וממשיכים לטגן עד שכל הנוזלים התאדו. מוסיפים מלח, פלפל ושקדים ומסירים מהאש לצינון.
- 5. לאחר שעה של התפחה מחלקים את הבצק ל-3 או 4 חלקים(תלוי איזו חלה אתם רוצים) ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה בעובי של 1 ס"מ.
- 6. מניחים על כל עלה מהמלית ומגלגלים לרצועה. קולעים חלה מהרצועות ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
- 7. מתפיחים כ- 30 דקות נוספות ובינתיים מחממים את התנור ל-180- מעלות.
- 8. מברישים בביצה טרופה, בשומשום ובשקדים. ומכניסים לתנור ל-25- 35 דקות עד שהחלה מקבלת צבע שחום.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה