פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חלה במילוי כרישה ופיטריות

      חם חם מהתנור : חלה טרייה במילוי מפתיע של פטריות, כרישה ושקדים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      חלה במילוי פטריות ושקדים ( , אפיק גבאי)
      חלה במילוי פטריות ושקדים ( , אפיק גבאי)

      מצרכים

      • כמות: לחלה גדולה או 2 בינוניות
      • לבצק:
      • 1 קילו קמח לבן
      • 2 כפות שמרים יבשים
      • 2 כפות סוכר
      • 1/2 כוס שמן זית
      • 1/2 2 כוסות מים
      • כף מלח
      • למלית:
      • 1 כף שמן זית
      • 4 גבעולים של בצל ירוק קצוצים
      • 1 כרישה קצוצה
      • 4 כוסות של פטריות פורטובלו קצוצות
      • 50 גרם שקדים מולבנים
      • 1/2 כפית מלח
      • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
      • לציפוי:
      • 1 ביצה טרופה
      • 50 גרם שומשום
      • 50 גרם שקדים מולבנים

      אופן ההכנה

      • 1. במיקסר עם וו לישה או בקערה ללישה ביד, מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר.
      • 2. יוצרים גומה בתערובת הקמח והשמרים ויוצקים לתוכה את המים, כף מלח ושמן זית.
      • 3. לשים היטב עד לקבלת בצק אחיד ומניחים בקערה משומנת ומכוסה להתפחה של שעה.
      • 4. במחבת עם כף שמן זית מטגנים כרישה ובצל ירוק קצוץ כ- 3 דקות ומוסיפים את הפטריות, מערבבים וממשיכים לטגן עד שכל הנוזלים התאדו. מוסיפים מלח, פלפל ושקדים ומסירים מהאש לצינון.
      • 5. לאחר שעה של התפחה מחלקים את הבצק ל-3 או 4 חלקים(תלוי איזו חלה אתם רוצים) ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה בעובי של 1 ס"מ.
      • 6. מניחים על כל עלה מהמלית ומגלגלים לרצועה. קולעים חלה מהרצועות ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
      • 7. מתפיחים כ- 30 דקות נוספות ובינתיים מחממים את התנור ל-180- מעלות.
      • 8. מברישים בביצה טרופה, בשומשום ובשקדים. ומכניסים לתנור ל-25- 35 דקות עד שהחלה מקבלת צבע שחום.

      עוד מתכוני לחמים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -