מתכונים חמים

קציצות עוף זריזות

קציצות ברוטב זריז וקל עם ממרח פלפל שיפקה לוהט וממרח לימון כבוש

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

(צילום והפקה: prima films

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: 5 מנות
  • לקציצות:
  • 450 גרם עוף טחון (ניתן להשתמש בחזה עוף או פרגית)
  • עלים מ-1/2 צרור כוסברה, קצוצים דק
  • 3 כפות קמח תירס דק (פולנטה אינסטנט)
  • 1 ביצה
  • קורט מלח
  • 4-5 כפות שמן, לטיגון רדוד
  • לרוטב:
  • 3-4 שיני שום, פרוסות דק
  • 1 כפית גדושה ממרח שיפקה
  • 1 כפית גדושה ממרח לימון כבוש
  • חופן זיתים שחורים (מומלץ מרוקאיים), מגולענים
  • חופן זיתים ירוקים (מומלץ סוריים), מגולענים
  • מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • 1 עגבניה בשלה, חתוכה לקוביות
  • 2 כוסות מים

אופן ההכנה

  • 1. הכנת הקציצות: שמים את מרכיבי הקציצות בקערה, מערבבים היטב ולשים את התערובת בידיים כחצי דקה.
  • אוטמים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה (מומלץ אבל לא חייבים).
  • 2. מחממים שמן לטיגון רדוד בסיר רחב ושטוח ובעזרת ידיים רטובות, יוצרים קציצות קטנות עגולות בגודל כדורי פינג פונג.
  • 3. מטגנים את הקציצות בשמן החם בשני סבבים, 2 דקות מכל צד או עד קבלת צבע זהוב. מוציאים לצלחת.
  • 4. הרוטב: משאירים מעט משמן הטיגון בסיר, מוסיפים את השום הפרוס וממרח השיפקה ומטגנים 30 שניות עד שריחם עולה.
  • 5. מוסיפים את הלימון הכבוש, העגבנייה הקצוצה, המים והזיתים, מביאים לרתיחה, טועמים ומתבלים בעדינות במלח (שימו לב כי הזיתים והממרחים מלוחים).
  • 6. מעבירים את הקציצות לסיר ומנערים מעט כדי שכל הקציצות יכוסו ברוטב. מביאים את תכולת הסיר שוב לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 5-8 דקות, עד שהקציצות התבשלו לחלוטין.
  • 7. טועמים, מתקנים תיבול בפעם האחרונה ומגישים ביחד עם אורז.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully