פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קציצות עוף זריזות

      קציצות ברוטב זריז וקל עם ממרח פלפל שיפקה לוהט וממרח לימון כבוש

      3 מדרגים / 3.36 כוכבים

      צילום והפקה: prima films

      מצרכים

      • כמות: 5 מנות
      • לקציצות:
      • 450 גרם עוף טחון (ניתן להשתמש בחזה עוף או פרגית)
      • עלים מ-1/2 צרור כוסברה, קצוצים דק
      • 3 כפות קמח תירס דק (פולנטה אינסטנט)
      • 1 ביצה
      • קורט מלח
      • 4-5 כפות שמן, לטיגון רדוד
      • לרוטב:
      • 3-4 שיני שום, פרוסות דק
      • 1 כפית גדושה ממרח שיפקה
      • 1 כפית גדושה ממרח לימון כבוש
      • חופן זיתים שחורים (מומלץ מרוקאיים), מגולענים
      • חופן זיתים ירוקים (מומלץ סוריים), מגולענים
      • מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
      • 1 עגבניה בשלה, חתוכה לקוביות
      • 2 כוסות מים

      אופן ההכנה

      • 1. הכנת הקציצות: שמים את מרכיבי הקציצות בקערה, מערבבים היטב ולשים את התערובת בידיים כחצי דקה.
      • אוטמים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה (מומלץ אבל לא חייבים).
      • 2. מחממים שמן לטיגון רדוד בסיר רחב ושטוח ובעזרת ידיים רטובות, יוצרים קציצות קטנות עגולות בגודל כדורי פינג פונג.
      • 3. מטגנים את הקציצות בשמן החם בשני סבבים, 2 דקות מכל צד או עד קבלת צבע זהוב. מוציאים לצלחת.
      • 4. הרוטב: משאירים מעט משמן הטיגון בסיר, מוסיפים את השום הפרוס וממרח השיפקה ומטגנים 30 שניות עד שריחם עולה.
      • 5. מוסיפים את הלימון הכבוש, העגבנייה הקצוצה, המים והזיתים, מביאים לרתיחה, טועמים ומתבלים בעדינות במלח (שימו לב כי הזיתים והממרחים מלוחים).
      • 6. מעבירים את הקציצות לסיר ומנערים מעט כדי שכל הקציצות יכוסו ברוטב. מביאים את תכולת הסיר שוב לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 5-8 דקות, עד שהקציצות התבשלו לחלוטין.
      • 7. טועמים, מתקנים תיבול בפעם האחרונה ומגישים ביחד עם אורז.

      עוד מתכוני עוף

      קציצות עוף זריזות
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -