קציצות עוף זריזות
קציצות ברוטב זריז וקל עם ממרח פלפל שיפקה לוהט וממרח לימון כבוש
מצרכים
- כמות: 5 מנות
- לקציצות:
- 450 גרם עוף טחון (ניתן להשתמש בחזה עוף או פרגית)
- עלים מ-1/2 צרור כוסברה, קצוצים דק
- 3 כפות קמח תירס דק (פולנטה אינסטנט)
- 1 ביצה
- קורט מלח
- 4-5 כפות שמן, לטיגון רדוד
- לרוטב:
- 3-4 שיני שום, פרוסות דק
- 1 כפית גדושה ממרח שיפקה
- 1 כפית גדושה ממרח לימון כבוש
- חופן זיתים שחורים (מומלץ מרוקאיים), מגולענים
- חופן זיתים ירוקים (מומלץ סוריים), מגולענים
- מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
- 1 עגבניה בשלה, חתוכה לקוביות
- 2 כוסות מים
אופן ההכנה
- 1. הכנת הקציצות: שמים את מרכיבי הקציצות בקערה, מערבבים היטב ולשים את התערובת בידיים כחצי דקה.
- אוטמים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה (מומלץ אבל לא חייבים).
- 2. מחממים שמן לטיגון רדוד בסיר רחב ושטוח ובעזרת ידיים רטובות, יוצרים קציצות קטנות עגולות בגודל כדורי פינג פונג.
- 3. מטגנים את הקציצות בשמן החם בשני סבבים, 2 דקות מכל צד או עד קבלת צבע זהוב. מוציאים לצלחת.
- 4. הרוטב: משאירים מעט משמן הטיגון בסיר, מוסיפים את השום הפרוס וממרח השיפקה ומטגנים 30 שניות עד שריחם עולה.
- 5. מוסיפים את הלימון הכבוש, העגבנייה הקצוצה, המים והזיתים, מביאים לרתיחה, טועמים ומתבלים בעדינות במלח (שימו לב כי הזיתים והממרחים מלוחים).
- 6. מעבירים את הקציצות לסיר ומנערים מעט כדי שכל הקציצות יכוסו ברוטב. מביאים את תכולת הסיר שוב לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 5-8 דקות, עד שהקציצות התבשלו לחלוטין.
- 7. טועמים, מתקנים תיבול בפעם האחרונה ומגישים ביחד עם אורז.