ברבוניות ממולאות מטוגנות
הבשלנית מרים אבוקסיס מעכו, במתכון לברבוניות ממולאות בעשבי תיבול
ברבוניות ממולאות מטוגנות (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- כמות: 8-10 סועדים
- מצרכים:
- 20 ברבוניות נקיות ופתוחות
- למלית:
- 1/2 כוס פטרוזליה קצוצה
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 1/4 כפית מלח ים
- 1/4 כפית פפריקה מעושנת
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 שיני שום קצוצות
- לטיגון:
- שמן
- 1 כוס קמח
- 1. מערבבים בקערה קטנה את כל מרכיבי המלית. ניתן לתת להם כתישה קטנה במכתש ועלי כדי להוציא מהם טעמים, לא חובה.
- 2. מחממים שמן עמוק בסיר מעט רחב, כדי שהברבוניות ייכנסו בשלמותן. טובלים אותן בקמח, מנערים מעודפים ומעבירים לשמן החם. מוציאים לנייר סופג.
- 3. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה טרייה ומגישים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה