פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלט תום הקיץ

      לימור לניאדו תירוש, המתכונאית ובעלת הבלוג המצליח "מטבח מקומי" במתכון לסלט עם ירקות ופירות שמשקפים את סוף הקיץ

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סלט סוף קיץ (מערכת וואלה! NEWS , לימור לניאדו תירוש)
      סלט סוף קיץ (מערכת וואלה! NEWS , לימור לניאדו תירוש)

      מצרכים

      • מצרכים ל-6 מנות:
      • 4 עלי קייל גדולים או 8 קטנים, שטופים וקרועים לפיסות בינוניות
      • 1 בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
      • 2 כפות שמן זית
      • מלח אטלנטי
      • ½ כוס עדשים שחורות, שהושרו במים קרים שעה
      • 200 גרם לוביה טרייה, שטופה, קטומה בקצוות וחתוכה למקטעים של 5 ס"מ
      • 3 בצלים ירוקים (החלק הירוק בלבד), קצוצים
      • 50 גרם גבינת פטה, מפוררת
      • 3 כפות גרגירי רימון, או ענבים חצויים (לא הכרחי)
      • לרוטב:
      • 3 כפות שמן זית
      • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
      • 1 כפית סילאן
      • ½ כפית מלח
      • ½ שן שום, קצוצה

      אופן ההכנה

      • 1.מחממים תנור ל?160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
      • 2. שמים בקערה את הקייל והבטטה, יוצקים שמן זית, מתבלים במלח ומערבבים. מעבירים לתבנית. צולים 35 דקות, או עד שקוביות הבטטה מתרככות (לא מדי) והקייל מתייבש.
      • 3. מסננים את העדשים ממי ההשריה ומעבירים לסיר בינוני. מוסיפים 2 כוסות מי ברז ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף שנוצר על פני הנוזל, וממשיכים לבשל על להבה בינונית וללא כיסוי 15-10 דקות, עד שהעדשים נגיסות אך לא רכות מדי (אל דנטה). שוטפים במים זורמים ומסננים היטב.
      • 4. מרתיחים סיר עם מים וחולטים את הלוביה 5 דקות. מעבירים לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול. מסננים.
      • 5. מכינים את הרוטב: שמים בצנצנת את כל חומרי הרוטב ומנערים היטב.
      • 6. מרכיבים את הסלט: שמים בקערה את הקייל, הבטטות, העדשים, הלוביה ויתר חומרי הסלט. יוצקים את הרוטב, מערבבים ומתקנים תיבול. מעבירים לקערה יפה ומגישים.
      • 8. גיוון: מחוץ לעונה אפשר להחליף את הלוביה בשעועית ירוקה דקיקה, באספרגוס או בתפרחות של ברוקולי צעיר.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -