סלט תום הקיץ
לימור לניאדו תירוש, המתכונאית ובעלת הבלוג המצליח "מטבח מקומי" במתכון לסלט עם ירקות ופירות שמשקפים את סוף הקיץ
סלט סוף קיץ (צילום: מערכת וואלה! NEWS, לימור לניאדו תירוש)
מחשבון המרות
- מצרכים ל-6 מנות:
- 4 עלי קייל גדולים או 8 קטנים, שטופים וקרועים לפיסות בינוניות
- 1 בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
- 2 כפות שמן זית
- מלח אטלנטי
- ½ כוס עדשים שחורות, שהושרו במים קרים שעה
- 200 גרם לוביה טרייה, שטופה, קטומה בקצוות וחתוכה למקטעים של 5 ס"מ
- 3 בצלים ירוקים (החלק הירוק בלבד), קצוצים
- 50 גרם גבינת פטה, מפוררת
- 3 כפות גרגירי רימון, או ענבים חצויים (לא הכרחי)
- לרוטב:
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
- 1 כפית סילאן
- ½ כפית מלח
- ½ שן שום, קצוצה
- 1.מחממים תנור ל?160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- 2. שמים בקערה את הקייל והבטטה, יוצקים שמן זית, מתבלים במלח ומערבבים. מעבירים לתבנית. צולים 35 דקות, או עד שקוביות הבטטה מתרככות (לא מדי) והקייל מתייבש.
- 3. מסננים את העדשים ממי ההשריה ומעבירים לסיר בינוני. מוסיפים 2 כוסות מי ברז ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף שנוצר על פני הנוזל, וממשיכים לבשל על להבה בינונית וללא כיסוי 15-10 דקות, עד שהעדשים נגיסות אך לא רכות מדי (אל דנטה). שוטפים במים זורמים ומסננים היטב.
- 4. מרתיחים סיר עם מים וחולטים את הלוביה 5 דקות. מעבירים לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול. מסננים.
- 5. מכינים את הרוטב: שמים בצנצנת את כל חומרי הרוטב ומנערים היטב.
- 6. מרכיבים את הסלט: שמים בקערה את הקייל, הבטטות, העדשים, הלוביה ויתר חומרי הסלט. יוצקים את הרוטב, מערבבים ומתקנים תיבול. מעבירים לקערה יפה ומגישים.
- 8. גיוון: מחוץ לעונה אפשר להחליף את הלוביה בשעועית ירוקה דקיקה, באספרגוס או בתפרחות של ברוקולי צעיר.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה