וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט סוף הקיץ עם כל הדברים הטובים

לימור לניאדו תירוש

עודכן לאחרונה: 31.8.2023 / 7:14

לימור לניאדו תירוש, המתכונאית ובעלת הבלוג המצליח "מטבח מקומי" במתכון לסלט עם ירקות ופירות שמשקפים את סוף הקיץ

סלט סוף קיץ. לימור לניאדו תירוש, מערכת וואלה! NEWS
סלט עשיר ורב טעמים שיכול להוות גם תוספת וגם מנה עיקרית/מערכת וואלה! NEWS, לימור לניאדו תירוש

עד סוף הקיץ שוב נשב בין ידידים. תמיד קשה להאמין בזה, אבל בקרוב רוחות נעימות ישטפו את הרחובות לפנות ערב והימים כבר מתקצרים.

לכבוד תום הקיץ לימור לניאדו תירוש הרימה פה סלט שמשלב את כל הטוב שיש בשווקים עכשיו. אתם מוזמנים לאלתר או להחסיר מוצרים, אם לא מצאתם אותם על המדפים או אצל הירקנים.

מחוץ לעונה אפשר להחליף את הלוביה בשעועית ירוקה דקיקה, באספרגוס או בתפרחות של ברוקולי צעיר.

מצרכים ל-6 מנות:

  • 4 עלי קייל גדולים או 8 קטנים, שטופים וקרועים לפיסות בינוניות
  • 1 בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • ½ כוס עדשים שחורות, שהושרו במים קרים שעה
  • 200 גרם לוביה טרייה, שטופה, קטומה בקצוות וחתוכה למקטעים של 5 ס"מ
  • 3 בצלים ירוקים (החלק הירוק בלבד), קצוצים
  • 50 גרם גבינת פטה, מפוררת
  • 3 כפות גרגירי רימון, או ענבים חצויים (לא הכרחי)
  • לרוטב:
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כפית סילאן
  • ½ כפית מלח
  • ½ שן שום, קצוצה

הוראות הכנה:

1.מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. שמים בקערה את הקייל והבטטה, יוצקים שמן זית, מתבלים במלח ומערבבים. מעבירים לתבנית. צולים 35 דקות, או עד שקוביות הבטטה מתרככות (לא מדי) והקייל מתייבש.

3. מסננים את העדשים ממי ההשריה ומעבירים לסיר בינוני. מוסיפים 2 כוסות מי ברז ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף שנוצר על פני הנוזל, וממשיכים לבשל על להבה בינונית וללא כיסוי 15-10 דקות, עד שהעדשים נגיסות אך לא רכות מדי (אל דנטה). שוטפים במים זורמים ומסננים היטב.

4. מרתיחים סיר עם מים וחולטים את הלוביה 5 דקות. מעבירים לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול. מסננים.

5. מכינים את הרוטב: שמים בצנצנת את כל חומרי הרוטב ומנערים היטב.

6. מרכיבים את הסלט: שמים בקערה את הקייל, הבטטות, העדשים, הלוביה ויתר חומרי הסלט. יוצקים את הרוטב, מערבבים ומתקנים תיבול. מעבירים לקערה יפה ומגישים.

  • עוד באותו נושא:
  • סלט
  • עדשים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully