מתכונים חמים

סלט תום הקיץ

לימור לניאדו תירוש, המתכונאית ובעלת הבלוג המצליח "מטבח מקומי" במתכון לסלט עם ירקות ופירות שמשקפים את סוף הקיץ

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

סלט סוף קיץ

מחשבון המרות

מצרכים

  • מצרכים ל-6 מנות:
  • 4 עלי קייל גדולים או 8 קטנים, שטופים וקרועים לפיסות בינוניות
  • 1 בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • ½ כוס עדשים שחורות, שהושרו במים קרים שעה
  • 200 גרם לוביה טרייה, שטופה, קטומה בקצוות וחתוכה למקטעים של 5 ס"מ
  • 3 בצלים ירוקים (החלק הירוק בלבד), קצוצים
  • 50 גרם גבינת פטה, מפוררת
  • 3 כפות גרגירי רימון, או ענבים חצויים (לא הכרחי)
  • לרוטב:
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כפית סילאן
  • ½ כפית מלח
  • ½ שן שום, קצוצה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1.מחממים תנור ל?160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • 2. שמים בקערה את הקייל והבטטה, יוצקים שמן זית, מתבלים במלח ומערבבים. מעבירים לתבנית. צולים 35 דקות, או עד שקוביות הבטטה מתרככות (לא מדי) והקייל מתייבש.
  • 3. מסננים את העדשים ממי ההשריה ומעבירים לסיר בינוני. מוסיפים 2 כוסות מי ברז ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף שנוצר על פני הנוזל, וממשיכים לבשל על להבה בינונית וללא כיסוי 15-10 דקות, עד שהעדשים נגיסות אך לא רכות מדי (אל דנטה). שוטפים במים זורמים ומסננים היטב.
  • 4. מרתיחים סיר עם מים וחולטים את הלוביה 5 דקות. מעבירים לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול. מסננים.
  • 5. מכינים את הרוטב: שמים בצנצנת את כל חומרי הרוטב ומנערים היטב.
  • 6. מרכיבים את הסלט: שמים בקערה את הקייל, הבטטות, העדשים, הלוביה ויתר חומרי הסלט. יוצקים את הרוטב, מערבבים ומתקנים תיבול. מעבירים לקערה יפה ומגישים.
  • 8. גיוון: מחוץ לעונה אפשר להחליף את הלוביה בשעועית ירוקה דקיקה, באספרגוס או בתפרחות של ברוקולי צעיר.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully