וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חומוס ושות'

מתכוני חומוס ושאר ממרחים

עם כל הכבוד לבשר, אי אפשר לחגוג את יום העצמאות, מצומצם ככל שיהיה, בלי מנת חומוס טובה. גם אם זה אומר שהשנה תצטרכו להכין אותו בעצמכם. ארגנו לכם כמה מתכוני חומוס מנצחים, ועוד כמה ממרחים, שיכולים להוות תחליף נהדר לדבר האמיתי

  • נגבו זאת בעצמכם

    כולם אוהבים לנגב חומוס בחומוסיות, אבל אין גאווה גדולה יותר מלהכין אותו בעצמכם. אבי ביטון מפציר בכם לפנות זמן ולהשקיע, ומעניק מתכון פשוט וטעים לחומוס גרגירים

  • ניגוב מוקפד

    חומוס מעולה לכל שעה ביום, ועם תוספת קטנה הוא יכול להפוך למנה חגיגית בין רגע. מתכון של דוחול ספדי ממסעדת דיאנא בנצרת, מעניק מתכון מנצח עם בשר טלה

  • הסוד של עכו

    אחת מהערים הכי מעניינות בארץ מבחינה קולינרית היא עכו. אבי ביטון מסייר בשוק שלה ומגיע למסעדה קטנה ומיוחדת שמעניקה לו מתכון למנה עכואית מסורתית

  • הכי מיוחד

    אם אתם מחפשים רעיון למנה מקורית, קלה להכנה וטעימה בטירוף לאכילה ליד המדורה של ל"ג בעומר, יש לנו תשובה עבורכם, והיא מפתיעה

  • הכי דומה למקור

    שלושה צבעים, שלושה זנים ושלושה מתכונים מעולים. עז תלם מזכיר לנו שבמטבח, העדשה היא הנסיכה האמיתית ומכין מסבחה מעדשים כתומות, סלט עשיר מעדשים ירוקות עם ברוקולי וקציצות עדשים שחורות ברוטב קארי אדום וקוקוס

  • הגרסה האביבית

    השף שניר אנג-סלע נותן לנו את המתכון לממרח סקורדליה יווני, שמוגש במסעדת לירי לאונג' החדשה שלו ומצהיר כי מדובר חד משמעית בגרסה טעימה יותר לחומוס ואידיאלית לניגוב, ולקראת פסח - יש לו אפילו אלטרנטיבה בשבילכם במקום הפיתה

  • כבד לכם חומוס?

    צלחת חומוס אהובה על כולם, אבל אם להודות על האמת בקיץ היא עלולה להכביד. בדיוק בשביל זה המציאו היוונים את הפאבה - ממרח קליל ועדין מאפונה צהובה. מגישים עם פרגיות ויש לכם ארוחה משביעה וקייצית

  • טירוקפטרי

    הטירוקפטרי (גבינה חריפה ביוונית) נחשב למנת מאזה קלאסית של המטבח היווני בדיוק כמו הצזיקי. הטירוקפטרי מופיע בטברנות היווניות באינספור גרסאות אך בבסיסו הוא תמיד מכיל גבינת פטה משובחת ופלפלים, מנה נהדרת של מסעדת גרקו ליום העצמאות

walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully