נושאים חמים

עוף וכרובית שילדים אוהבים

מתכון מנצח לעוף וכרובית בציפוי פריך. בעוף המפורסם של KFC, מושרה העוף ברוויון, באותה שיטה אנחנו משרים את נתחי העוף במיץ לימון כשעה לפני שמתחילים. זה מרכך מאוד את הבשר כמו יוגורט או חלב קוקוס, אבל בלי להשאיר טעם ובלי לפגוע בשומרי הכשרות

עוף עם כרובית בציפוי פריך (יח
עוף עם כרובית בציפוי פריך (יח"צ , נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • בור 4 מנות
  • עוף מחולק ל-8 חלקים ללא עור
  • 2-3 כפות מיץ לימון סחוט טרי, להשריה
  • 1 כרובית מחולקת לפרחים
  • לבלילה:
  • 2-3 ביצים טרופות
  • מלח ופלפל
  • 1 כף מיונז
  • 1 כפית חרדל
  • לציפוי:
  • 2 כוסות פירורי לחם

אופן ההכנה

  • 1. העוף: משרים את נתחי העוף במיץ לימון כשעה לפני שמתחילים, על מנת לרכך את הבשר.
  • 2. הכרובית: במקביל מבשלים את פרחי הכרובית 2-3 דקות במי מלח רותחים, עד שהם מתרככים מעט, אבל שומרים על צורה. מסננים ומצננים.
  • 3. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  • 4. הבלילה: טורפים את הביצים עם מלח, פלפל, מיונז וחרדל. טובלים את הנתחים ופרחי הכרובית בבלילה, מוציאים ומצפים בפירורי לחם. מקפידים על ציפוי עבה ומהודק היטב.
  • 5. מניחים את העוף והכרובית המצופים בתבנית מרופדת נייר אפיה, מרססים או מברישים במעט שמן (לא ספריי שמן דיאטטי), מכניסים לתנור ואופים 10 דקות.
  • 6. האפייה: אחר 10 דקות מורידים את חום התנור ל-190 מעלות ואופים עוד 45 דקות או עד שהנתחים מוכנים ושחומים. נועצים מזלג או שיפוד ומוודאים שהנוזלים הניגרים מהנתחים צלולים – זה האומדן לכך שהם עשויים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים