לאה סטופר נסעה לטיול אחרי הצבא במקסיקו, בירת הטאקו והבוריטו, וכשהגיעה לוואחקה הכירה את לואיס כרוז שהיה אז טבח. הם התאהבו, התחתנו, וב-2015 עשו עלייה לישראל יחד עם בנם הקטן גאל, ועם חלום על טאקרייה כחול לבן. אל החלום הצטרפה יטי לוסון, אחותה של לאה, ויחד הם החלו בגיוס כספים להקמת המסעדה.
עוד מקומות חדשים בירושלים ששוה לבדוק:
R&R הדיינר הירושלמי בסגנון אמריקאי של רעות ורומינה
המבורגר, טוסט גבינה וקרפים חדשים בתחנה הראשונה
החזון היה טאקרייה כשרה ואותנטית, רחוקה מסגנון הטקס-מקס הנפוץ, המבוססת על חומרי גלם מקוריים, שיטות הכנה מסורתיות וטעמים אקזוטיים השמורים רק למקסיקו. עבודה של שלוש שנים התנקזה לרגע אחד מרגש אתמול כשנפתחו לראשונה הדלתות של הטאקרייה הקטנה, רק 18 מקומות ישיבה, במיקום בו הייתה מסעדת החומוס הסורי, קרוב לממילא.
המקום נפתח להרצה אתמול ולא כל המנות שרשומות בתפריט זמינות בכל רגע נתון אבל אפשר למצוא שם רשימה מכובדת של שישה סוגי טאקוס, עשויים כולם בעבודת יד מטורטיות תירס ונטולות גלוטן, ויש טאקו אל פאסטור משווארמה הודו במרינדת תבלינים ואננס (15 שקלים); טאקו קרנה אסאדה עם מינוט סטייק על הגריל (14 שקלים); או טאקו קרניטס עם צלעות בקר בבישול ארוך (14 שקלים); טאקו באחה עם דג קוד מטוגן בבלילת בירה (14 שקלים) ועוד. יש עוד כמה מנות קטנות כמו אורז ושעועית שחורה שזו מנה טבעונית (22 שקלים) או סלט ירקות עם אבוקדו וגרעיני דלעת (38 שקלים), ויש כמובן גם טורטייה צ'יפס, גם תוצרת המקום, עם גוואקמולי או סלסה (22-28 שקלים).
זה רק ניחוש אבל כנראה שאתם לא תצאו מלואיס טאקוס בלי לנסות גם את הצ'ורוס קינמון וסוכר, או את ה-Paletas, קרטיבים טבעיים עונתיים (12-18 שקלים). יש קצת יין, קצת בירה וקצת מיצים סחוטים, וכך בעצם במקום הקטן הזה יש כל מה שצריך בשביל טאקרייה מקסיקנית אמיתית בעיר הקודש.
לואיס טאקוס, שלומציון המלכה 11 ירושלים, כשר. לואיס טאקוס פתוח להרצה בימי א'-ה' בין השעות 12:30-17:00