אל תטעו בצבעים הבהירים של הקאסולה הזו. מדובר בתבשיל עמוק, עשיר וניחוחי, כזה שממלא את הבית בריח של בישול איטי ומזמין את כולם להתכנס סביב הסיר. השילוב בין עוף צרוב היטב, תפוחי אדמה שסופגים את הטעמים, יין לבן יבש ועשבי תיבול טריים יוצר מנה חמה ומנחמת שמתאימה בדיוק לארוחה משפחתית באמצע השבוע או לשישי בצהריים.
השעועית הלבנה מוסיפה מרקם רך וסופג שמעשיר את הרוטב ומעמיק את הטעמים, והופך את הקאסולה הזו מעוד תבשיל עוף למנה שלמה, מאוזנת ומשביעה, כזו שלא צריך לצידה הרבה יותר מסלט רענן ופרוסת לחם טובה לניגוב.
מרכיבים:
• 3 כרעיים מחולקים או 6 שוקי עוף
• מלח ופלפל שחור גרוס
• 4 כפות שמן זית
• 2 בצלים חצויים ופרוסים
• 2 עלי דפנה
• 3 גרגרי פלפל אנגלי
• 1 כוס יין לבן יבש
• 500 גרם תפוחי אדמה תפוחי אדמה קטנים
• 5 שיני שום שלמות
• 1 כוס שעועית לבנה מבושלת
• 1 כוס מרק עוף
• 3 ענפי תימין
• ענף אחד של מרווה
אופן ההכנה:
1. צולים את נתחי העוף במחבת עם מעט שמן זית, 4-5 דקות מכל צד להזהבה יפה. מוסיפים יין לבן, מאדים את האלכוהול ומוציאים אתת נתחי העוף.
2. באותה מחבת מטגנים בצל. מוסיפים את נתחי העוף, עלי דפנה, פלפל אנגלי, תפוחי אדמה, שום, עשבי תיבול ושעועית.
3. יוצקים מרק עוף, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה 45-60 דקות או עד שהעוף מוכן. נועצים בו מזלג ומוודאים שהנוזל שקוף.
4. אם יש זמן, מעבירים את הסיר לתנור חם (180 מעלות) למשך 30-20 דקות נוספות. זה מהדק את הטעמים.
