וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ברטה: יוסי שטרית פתח מסעדה בקניון, וזה הדבר הכי טוב שקרה לרמת אביב

עודכן לאחרונה: 18.6.2026 / 8:11

השף יוסי שטרית (לא זה מריאליטי האוכל), פתח מסעדת שף במקום האחרון שהייתם חושבים עליו: קומת הקולינריה של קניון עופר. הקונספט קז'ואלי-אלגנטי, התמחור נגיש ויש אפילו מגירת טירמיסו לחפור בתוכה. כל הפרטים על "ברטה", וגם - המנה שאסור בשום אופן לפספס

מפגש פסגה בין איטליה למזרח התיכון. מסעדת ברטה/גיל אבירם

ליוסי שיטרית השני (לא ההוא מריאליטי האוכל, אלא השף לשעבר של "דוד ויוסף"), אין שום בלבול לגבי המיקום המאוד לא שגרתי של מסעדת השף החדשה שלו "ברטה".

"רציתי מיקום שיעבוד בכל מצב. השנים האחרונות היו מטורפות. מגפה, מלחמות, הפגנות וטילים מאיראן. בשביל מסעדן זה כל הזמן להילחם כדי לשרוד", הוא מסביר, "והמיקום הזה עובד ויעבוד, לא משנה מה".

וכך נפתחה לה מסעדת שף כשרה ראשונה בישראל, ועוד אחת עם שף מוערך, שפועלת בקומת האוכל של קניון עופר (או קניון רמת אביב בשם המוכר יותר), מרחק 2 צעדים מחנות ממתקים, רשת אסייתית וגם בר תה עם משקאות טפיוקה טרנדיים.

מומלץ לשבת על הבר. שף יוסי שטרית/גיל אבירם

כל זה אמנם קורה בקניון שפועל ברמת אביב ותכף תצטרף גם המבורגריית "ג'אגר", האהובה מקריית אונו, ועדיין - שני מטר ממנו יש מקדונלדס. "תיכף נשים מחיצות והמקום ירגיש מפורד יותר", הוא מוסיף ומזכיר שבקניונים באירופה הקונספט לא זר ואף עובד נהדר.

ואכן, כשטועמים את האוכל שלו כל המחסומים המנטליים יורדים. כן זה בקניון, אבל זו פשוט ארוחה נהדרת על אף חבלי הלידה שבפיחת עסק חדש, ומחסור תמידי בעובדים.

בכוח לשלם יותר?

עוברים עכשיו לוואלה מובייל ונהנים מ-3 מנויים ב- 75 שקלים

לכתבה המלאה

רגע לפני שנגיע לאוכל, מילותיים על השף יוסי שטרית המכונה גם "יוסי שטרית השני" כדי לא להתבלבל, שף עם רזומה מכובד ביותר. הוא פרץ לתודעה עם מסעדתו "דוד ויוסף" שפעלה בהצלחה ברחוב מונטיפיורי בתל אביב, ואחרי שלקח שנתיים הפסקה מחיי העיר, חזר לחיינו בעונת ה"ספיישל פסח" של "בואו לאכול איתי".

אחרי שסיפר קבל עם ומסך על תהליכים אישיים שעבר ("היו לי הרבה בעיות עצבים וטמפרמנט בעבר. טיפלתי והיום אני במקום טוב יותר") והפליא לבשל ארוחת טעימות מושקעת ומבטיחה לשאר משתתפי התוכנית, הציפייה למסעדת "ברטה" החדשה שלו נסקה אל על, ואחרי המציאות עצמה שכללה כמה מבצעים צבאיים וטילים מאיראן, זה סוף סוף קרה.

קראנצ'י ומרענן. סלט זוקיני בברטה/מערכת וואלה, יעל רייף

אוכל אלגנטי, תיבול שנותן קיק

בתפריט, כמו שהתכוון השף, חיבור לא מחייב ולא נאמן למקור בין איטליה לים התיכון, עם טאבון גדול שמוציא בצקים ריחניים או דגים בצלייה מדויקת, ואגף שלם שמוקדש לפתיחים מעוררי תיאבון - מירקות פציחים מטריות ועד מנות דגים נאים ופיצות ללאנץ' קליל.

בהמשך התפריט אגף ירקות עם מנות יפות בגודלן, אגף פסטה, רשימה מסקרנת של פיצות וגם אגף שמוקדש לדגים. המטבח כאמור חלבי-דגי וכשר, וכדי לחוש את מטבח השף כמו שצריך, כדאי להתיישב על הבר ולראות מקרוב את עבודת הצילחות המוקפדת של שטרית, את פתיחת הבצקים המגרים, ואם מתכופפים פנימה - אז גם את מגירת הטירמיסו שבתוכה חופרים ועורמים שליכטה יפה על צלחת קינוח לבנה.

מנת חובה. חריימה בברטה/מערכת וואלה, יעל רייף

כשבנה שטרית את התפריט הוא רצה מקום שיהווה בית ללקוחות קבועים, עם אוכל טוב ויציב שחוזרים עבורו שוב ושוב, מנות דגל, ולא פחות חשוב - תמחור הוגן ונגיש.

בהתאם לאג'נדה, כל הפיצות נעות בין 65-69 שקלים, ומחיר המנה היקרה ביותר בתפריט - דג שלם צלוי בטאבון - הוא 128 שקלים. את מנות הדגל תמצאו כבר באגף הראשונות, בדמות פוקאצ'ה נהדרת שמשוחה בשמן זית ומגיעה עם עגבניות מרוסקות, שמן זית ואיולי אריסה (28 שקלים).

עוד מנת דגל שחובה לדגום היא סלט הזוקיני (62 שקלים), חיבור סופר קריספי בין גילופי זוקיני, לימון כבוש, נענע, גרידת ליים, פיסטוק, צ'ילי ויוגורט. זה מרענן כמו שזה נשמע וטעים לאללה.

הביס המתוק שסוגר את הארוחה. טירמיסו בברטה/מערכת וואלה, יעל רייף

הרביולי מאיטליה, החריימה מבית אמא

היד התיבולית המרעננת של שטרית מורגשת בכל המנות, ולמרות שהאופי והסגנון מושכים לכיוון איטליה, אנחנו כאן בשביל להמליץ לכם על המנה הטעימה ביותר בתפריט, וזה כנראה לא מפתיע, כי היא מבוססת על האוכל הכי ביתי עבור שטרית, וזה מורגש בעונג גדול בכל ביס.

המנה שנכנסה לנו ללב היא חריימה לברק (118 שקלים) ברוטב אדום חרפרף (הרבה פחות מהמקור), עמוק טעם ובלתי ניתן לעצירה. הדג עסיסי, הרוטב נצמד אליו מכל עבר בטעמו המרוכז והמאוזן, ומסביב גרגרי חומוס רכים רכים שאשכרה נמסים בפה. בצד מגיע מקל פוקאצ'ה לטבילה, והוא תוך שנייה נעלם יחד עם הרוטב הממכר.

מכאן אפשר להשתולל אל מחוזות הפסטה עם רביולי תרד ומוצרלה, ניוקי רכים ואפילו קאצ'ו א-פפה - כולן וכולם בעבודת יד, רק דאגו להשאיר מקום לביס המתוק שסוגר את הארוחה - טירמיסו רך וענוג מתוך מגירת טירמיסו מגרה. זה בא מצוין עם קפה, וגם מעורר מספיק בשביל השופינג שאחרי הארוחה.

ברטה - איינשטיין 40, תל אביב, ימים א'-ה' בין 12:00-19:00, המסעדה כשרה

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully