וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מתכון למג'דרה קלילה

האתר של עמותת 'אנונימוס' הפועלת למען זכויותיהם של בעלי חיים, מציע מידע על צמחונות, טבעונות, תזונה נכונה ועוד ומפנק עם מתכון למג'דרה קלילה.

מתכון מאת: מערכת וואלה!

מג'דרה. הילה קריב
מג'דרה

מצרכים למתכון

  • ½ כוס עדשים
  • 1 בצל גדול
  • כוס אורז
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את העדשים בכמות גדולה של מים עד לריכוכם - כחצי שעה בסיר רגיל וכרבע שעה בסיר לחץ. כשהעדשים רכים מסננים את המים.
  • 2. עד שהעדשים מתרככים קוצצים בצל ומטגנים עד להזהבה.
  • 3. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאורז נעשה שקוף.
  • 4. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים. כשהמים בסיר חוזרים למצב של רתיחה מורידים את האש עד למינימום ומוסיפים תבלינים לפי הטעם.
  • 5. מבשלים במשך כ-20 דקות, עם סיר מכוסה היטב. אם האורז לא מספיק מבושל יש להוסיף חצי כוס מים ולהמשיך לבשל עד לאידוי המים.
  • 6. כאשר האורז והעדשים מוכנים, מאחדים ביניהם בעדינות.
  • 7. כדי לשפר את הערך התזונתי של התבשיל מומלץ להשתמש באורז מלא במקום באורז לבן ובעדשים מונבטים. את הנבטים המונבטים אין לבשל בנפרד - יש להוסיפם לאורז כעשר דקות לפני תום הבישול. זמן הבישול של אורז מלא הוא כפול - כ-40 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully