- 1. מבשלים את העדשים בכמות גדולה של מים עד לריכוכם - כחצי שעה בסיר רגיל וכרבע שעה בסיר לחץ. כשהעדשים רכים מסננים את המים.
-
- 2. עד שהעדשים מתרככים קוצצים בצל ומטגנים עד להזהבה.
-
- 3. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאורז נעשה שקוף.
-
- 4. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים. כשהמים בסיר חוזרים למצב של רתיחה מורידים את האש עד למינימום ומוסיפים תבלינים לפי הטעם.
-
- 5. מבשלים במשך כ-20 דקות, עם סיר מכוסה היטב. אם האורז לא מספיק מבושל יש להוסיף חצי כוס מים ולהמשיך לבשל עד לאידוי המים.
-
- 6. כאשר האורז והעדשים מוכנים, מאחדים ביניהם בעדינות.
-
- 7. כדי לשפר את הערך התזונתי של התבשיל מומלץ להשתמש באורז מלא במקום באורז לבן ובעדשים מונבטים. את הנבטים המונבטים אין לבשל בנפרד - יש להוסיפם לאורז כעשר דקות לפני תום הבישול. זמן הבישול של אורז מלא הוא כפול - כ-40 דקות.