מרק בטטות של בית הקפה "קופיקאט"
להתחיל את החורף עם מרק עשיר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ½ ק"ג בטטה
- 200 גרם דלעת
- 100 גרם בצל סגול
- 100 גרם תפוח אדמה
- 100 גרם גזר
- 50 גרם חמאה
- 3 כפות אבקת מרק פרווה
- 1 שמנת מתוקה עמידה
- 5 כפות יין לבן
- ½ כף ג'ינג'ר טרי מגורד
- ½ כפית סוכר
אופן ההכנה
- 1. חותכים את כל המרכיבים לפרוסות ומבשלים עם החמאה.
- 2. מוסיפים מים באופן כזה שיכסו את כל המרכיבים.
- 3. מוסיפים את אבקת המרק, היין, הג'ינג'ר והסוכר ומבשלים עד שהמרכיבים מתרככים.
- 4. מועכים הכל במעבד מזון.
- 5. מחזירים את המחית לסיר ומוסיפים את השמנת. מבשלים שוב עד לבעבוע המרק.
- מגישים בתוספת קרוטונים או לחם אפוי טרי בצד.