- בצק:
- 1. מערבבים את החומרים היבשים בקערה. יוצרים שקע במרכז הקמח, ומוסיפים את השמן והמים בהדרגה עד שמתקבל בצק.
-
- 2. על משטח מקומח קלות לשים את הבצק מספר דקות עד שמתקבל בצק חלק ואלסטי. מניחים בקערה נקייה, סוגרים בניילון נצמד ומשהים חצי שעה.
-
- 3. צרים צורת נקניק, ופורסים ל-12-14 פרוסות. מרדדים כל פרוסה לעיגול, וחוצים לחצאי עיגולים. מברישים קלות במים את דפנות חצי העיגול. מביאים את פינת חצי העיגול למרכז הצד המעוגל, ומהדקים ליצירת "כיס", אותו ממלאים במילוי שבחרנו. מהדקים את השוליים הפנויים, לסגירת הכיס, ומטגנים בשמן עמוק.
-
- מילוי בשרי:
- 1. מטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים שום, ג'ינג'ר, ותבלינים, מאדים קלות.
-
- 2. מוסיפים את הבשר הטחון. מבשלים תוך כדי בחישה מתמדת עד שהבשר שחום, ומסירים מהאש.
-
- 3. מוסיפים את מיץ הלימון ואת המנטה הקצוצה, ומצננים היטב לפני המילוי.
-
- מילוי צמחוני:
- 1. פורסים וקוצצים את הגזרים לקוביות קטנות.
-
- 2. מטגנים את הבצל להזהבה, מוסיפים את הלמון גראס, השום, הג'ינג'ר והתבלינים, וממשיכים לטגן דקה. מוסיפים את הגזרים הקצוצים והמלח, ומסירים מהאש.
-
- 3. מוסיפים את הכוסברה, ומצננים לפני המילוי.
-
- רוטב יוגורט:
- 1. טוחנים במעבד מזון חופן גדול של עלי מנטה עם שן שום אחת וכפית מלח.
-
- 2. מוסיפים גביע יוגורט ומערבבים. מחזירים למקרר עד להגשה.
- מומלץ להוסיף גם כף קוקוס מגורד.