עוף בקארי ושעועית ירוקה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 750 גרם בשר ירך נקי מעצם ("פרגיות")
- 250 גרם שעועית ירוקה טריה או קפואה, בהתאם לעונה.
- ¼ כוס מחית קארי ירוק
- 400 מ"ל חלב קוקוס
- למחית קארי ירוק:
- פלפל ירוק אחד( מגורען)
- 3 בצלים ירוקים חתוכים גס
- 2 שיני שום
- ¼ כוס עלי כוסברה קצוצים גס
- ¼ כוס עשב לימון
- מספר עלי כפיר ליים
- 2 כפות מים
- כפית מחית שרימפס
- ½ כפית אבקת כמון
אופן ההכנה
- המחית:
- מעבדים את כל החומרים עד לקבלת מחית חלקה.
- הבשר:
- 1. פורסים את חלקי הירך לשישיות. את השעועית חותכים לחתיכות של 5 ס"מ.
- 2. מחממים ווק או מחבת טיגון גדולה, מוסיפים את מחית הקארי, ומטגנים תוך כדי בחישה כ-3 דקות או עד שמופץ ריח.
- 3. מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים כ- 10 דקות עד שהעוף כמעט מוכן.
- 4. מוסיפים את חלב הקוקוס, מביאים לרתיחה, תוך כדי בחישה. מצמצמים כ-15 דקות (ללא מכסה) ומוסיפים את השעועית. מבשלים עוד 10 דקות (עד לריכוך השעועית). מגישים חם.