לימונים כבושים פשוטים להכנה בשלושה מרכיבים
שלושה מרכיבים פשוטים ויש לכם לימונים כבושים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לימונים, בכמות הרצויה
- מלח גס
- 1 כוס שמן סויה
אופן ההכנה
- 1. פורסים את הלימונים לפרוסות הכי דקיקות שאפשר (מומלץ להשתמש במנדולינה או בסכין חדה ובזהירות).
- 2. את הפרוסות מגלענים (נזהרים לא להעביר שום גרעין חתוך לשלב הבא) ומעבירים לצנצנת. בין שכבות הלימון (בערך כל 2-3 שכבות) מסדרים שכבה של מלח גס ומעל הכול שופכים כוס שמן סויה כדי למנוע חימצון וריקבון של הלימונים.
- 3. אוטמים היטב ומעבירים למקרר ל-3 חודשים. אל תתפתו לפתוח ולטעום לפחות חודשיים!
- בגמר התהליך ניתן לטחון את הלימון הכבוש למחית רכה ולצרף לרטבי פסטה, לתבשילי עוף ודגים ועוד.