וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פירושקה

מתכון של השפית יולי אלכסנדרוביץ' מ'מכה'.

מתכון מאת: מערכת וואלה

גיוזה כרוב ועוף של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
גיוזה כרוב ועוף של אורלי פלאי

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • מיכל שמנת חמוצה
  • ביצה 1
  • כף סוכר
  • חצי כפית מלח
  • כף שמן זית
  • כפית סודהאבקת אפייה
  • קמח
  • לבשר:
  • שייטל טחון עם 10% שומן כבש
  • בצל
  • כפית שום
  • כף כמון
  • חצי כפית פפריקה חריפה
  • מלח
  • פלפל
  • מעט כוסברה טרייה
  • לרוטב:
  • שמנת חמוצה
  • עירית טרייה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את חומרי הבצק הכל יחד ומוסיפים קמח עד שהתערובת מפסיקה להיות דביקה. נותנים לבצק לנוח כחצי שעה עד שעה.
  • 2. מטגנים את הבצל במחבת גדולה. מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן. מוסיפים שום, כמון, פפריקה, מלח פלפל ואת הכוסברה. לאחר שהבשר מוכן נותנים לו להצטנן.
  • 3. מרדדים את הבצק. עושים ממנו עיגולים (אפשר עם כוס פשוטה), שמים כף בשר במרכז כל עיגול, עוטפים את הבשר בבצק וסוגרים אותו למעלה בתנועה סיבובית. מטגנים בשמן עמוק.
  • 4. מערבבים את השמנת החמוצה והעירית. ניתן ליצוק מעט רוטב על המנה עצמה או להגיש אותו בכלי נפרד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully