פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סופגניות במילוי וניל ופירות יער

      מתכון של השף-קונדיטור נועם בבילה והאופה אלי אברהם מ"לחם טאטי".

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סופגניות (מערכת וואלה! NEWS)
      סופגניות (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • לבצק:
      • 1 ק"ג קמח
      • 120 גרם סוכר
      • 15 גרם מלח
      • 360 גרם מים
      • 2 ביצים
      • 2 כפות ברנדי
      • 50 גרם שמרים טריים
      • תמצית וניל
      • 100 גרם חמאה רכה
      • למילוי:
      • 500 סמ"ק חלב
      • קורט מלח
      • מקל וניל חצוי
      • 125 גרם סוכר
      • 6 חלמונים
      • 30 גרם קמח
      • 30 גרם קורנפלור
      • 100 גרם שוקולד לבן מומס
      • 150 גרם תערובת פירות יער

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הסופגניות: לשים את חומרי הבצק במשך 4-6 דקות, עד ליצירת בצק אחיד.
      • 2. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומשאירים כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.
      • 3. חותכים את הבצק לחתיכות במשקל 80-60 גרם (תלוי בגודל הרצוי) ומגלגלים לכדורים.
      • 4. מניחים את הכדורים על משטח משומן ונותנים להם לתפוח במשך חצי שעה עד 45 דקות.
      • 5. מכינים את המילוי: מרתיחים את החלב, הסוכר והמלח.
      • 6. מערבבים את החלמונים, הקמח והקורנפלור ויוצקים בעדינות את תערובת החלב לתערובת החלמונים. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
      • 7. מחזירים את התערובת לאש ומבשלים עד לרתיחה קלה מאוד.
      • 8. ממיסים את השוקולד הלבן למשך דקה במיקרוגל. מורידים מהאש, מוסיפים את השוקולד הלבן ומצננים.
      • 9. מוסיפים את פירות היער ומערבבים.
      • 10. מטגנים את הסופגניות בשמן עמוק (180 מעלות) במשך 2 דקות מכל צד ומניחים על נייר סופג ל-5 דקות.
      • 11. מחדירים את המילוי עם מזרק.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -