וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סופגניות במילוי וניל ופירות יער

מתכון של השף-קונדיטור נועם בבילה והאופה אלי אברהם מ"לחם טאטי".

מתכון מאת: מערכת וואלה

סופגניות. מערכת וואלה
סופגניות

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 1 ק"ג קמח
  • 120 גרם סוכר
  • 15 גרם מלח
  • 360 גרם מים
  • 2 ביצים
  • 2 כפות ברנדי
  • 50 גרם שמרים טריים
  • תמצית וניל
  • 100 גרם חמאה רכה
  • למילוי:
  • 500 סמ"ק חלב
  • קורט מלח
  • מקל וניל חצוי
  • 125 גרם סוכר
  • 6 חלמונים
  • 30 גרם קמח
  • 30 גרם קורנפלור
  • 100 גרם שוקולד לבן מומס
  • 150 גרם תערובת פירות יער

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הסופגניות: לשים את חומרי הבצק במשך 4-6 דקות, עד ליצירת בצק אחיד.
  • 2. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומשאירים כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.
  • 3. חותכים את הבצק לחתיכות במשקל 80-60 גרם (תלוי בגודל הרצוי) ומגלגלים לכדורים.
  • 4. מניחים את הכדורים על משטח משומן ונותנים להם לתפוח במשך חצי שעה עד 45 דקות.
  • 5. מכינים את המילוי: מרתיחים את החלב, הסוכר והמלח.
  • 6. מערבבים את החלמונים, הקמח והקורנפלור ויוצקים בעדינות את תערובת החלב לתערובת החלמונים. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 7. מחזירים את התערובת לאש ומבשלים עד לרתיחה קלה מאוד.
  • 8. ממיסים את השוקולד הלבן למשך דקה במיקרוגל. מורידים מהאש, מוסיפים את השוקולד הלבן ומצננים.
  • 9. מוסיפים את פירות היער ומערבבים.
  • 10. מטגנים את הסופגניות בשמן עמוק (180 מעלות) במשך 2 דקות מכל צד ומניחים על נייר סופג ל-5 דקות.
  • 11. מחדירים את המילוי עם מזרק.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully