כדורי בשר ברוטב חמוץ-מתוק
מתכון של סבין מפורום וואלה! אוכל "שילוב של מספר מתכונים, הבכור שלי לא הפסיק לאכול ושאל אם אני פותחת מסעדה סינית..."
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לכדורי הבשר:
- 250 גר' בשר בקר טחון
- 250 גר' בשר הודו אדום טחון
- חופן הגון של פטרוזיליה קצוצה
- 3 שיני שום כתושות
- 1 ביצה
- 2 כפות פירורי לחם
- לבלילה:
- 1 כוס קמח
- בירה
- לרוטב:
- 1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות
- 1 בצל בינוני קצוץ גס
- 100 מ"ל מיץ אננס מקופסת שימורים
- 2 טבעות אננס משומר חתוכים לחתיכות קטנות
- 3 כפות קטשופ
- 2 כפות חומץ
- 2 כפות סויה
- 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- מעט מים לפי הצורך
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את תערובת הבשר.
- מכינים בלילה: שמים בקערה כוס קמח ושופכים בהדרגה בירה תוך כדי ערבוב מתמיד (למניעת גושים) עד שנוצרת בלילה במרקם מעט יותר דליל מפנקייק.
- 2. מכינים כדורים (בגודל כדור פינג פונג) מתערובת הבשר וטובלים אותם בבלילה. מטגנים בשמן עמוק עד השחמה.
- הכנת הרוטב:
- 1. בווק או במחבת מטגנים במעט שמן את הבצל והגמבה עד ריכוך.
- 2. מוסיפים את שאר החומרים, ומבשלים על אש נמוכה 3-4 דקות. אם אין מספיק נוזלים אפשר להוסיף מעט מים או עוד מיץ אננס.
- לפני ההגשה, מחממים את הרוטב ומכניסים לתוכו את כדורי הבשר.