בואיקוס: לחמניות גבינה
את הלחמניות ניתן להקפיא ולהפשיר במיקרו. פתרון מצויין לארוחת 10:00 לבית הספר בשילוב עם מלפפון ירוק או כל ירק אחר שהילד אוהב.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 חבילת קטנה קמח אסם
- 250 ג"ר גבינה לבנה
- 250 ג"ר גבינה קוטג'
- 150 ג"ר גבינה צהובה העמק
- 1 מחמאה
- קורט מלח
- קורט פלפל לבן
- 150 ג"ר גבינה מלוחה - בולגרית או כל גבינה מלוחה אחרת
- * ניתן להוסיף את כל שאריות הגבינה במקרר שתאריך תפוגתם קצר. אפשר להוסיף יוגורט או לבן.
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל החומרים, מלבד הגבינה הצהובה, בתוך קערה. לשים לבצק אחיד.
- 2. מגרדים את הגבינה הצהובה בפומפיה ומעבירים לבצק . לשים בעדינות.
- 3. מניחים לכמה שעות במקרר או ללילה שלם.
- 4. יוצרים עיגולים בינוניים ומניחים במגש שעליו מונח נייר אפיה. מורחים את הלחמניות בביצה ומפזרים שומשום מעל.
- 5. מעבירים לתנור שחומם מראש ל- 180 עד שמזהיבות