ארטישוק ירושלמי בחמאה ופטרוזיליה
ארטישוק ירושלמי בחמאה ופטרוזיליה, מתכון באדיבות מפעלי חבל מעון בנגב המערבי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ½ ק"ג ארטישוק ירושלמי, קלוף וחתוך לטבעות
- 1 כפית מיץ לימון
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 30 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- 1. שמים את הארטישוק הירושלמי בסיר ומכסים במים קרים. מוסיפים את מיץ הלימון. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד 20-10 דקות עד שהארטישוק מתרכך מעט.
- 2. מכבים את האש, מסננים, מוסיפים פטרוזיליה וחמאה, פלפל טחון טרי ומלח. מגישים חם כתוספת או חטיף.