קדרת בשר בבמיה ועגבניות
מתכון של בני סיידא מתוך הספר "הכל בסיר אחד". הכי טוב להכין את התבשיל עם במיה טרייה בעונתה. שלא בעונה, אפשר להשתמש בבמיה קפואה או מיובשת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-6 מנות:
- 1/3 כוס שמן
- 2 בצלים גדולים, קצוצים דק
- 1 ק"ג בשר בקר (שריר, צוואר) חתוך לקוביות
- 3 עגבניות בשלות, קלופות וקצוצות
- מלח ופלפל שחור, גרוס
- 1 ק"ג במיה קטנה
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
- 1. בסיר שטח מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את הבשר ומשחימים מכל הצדדים. מוסיפים את העגבניות ו-1-1.5 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
- 2. מתבלים במלח ופלפל, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה שעה וחצי.
- 3. מטגנים את הבמיה במעט שמן עד שתזהיב. מוסיפים את הבמיה לבשר ומבשלים עוד כשעה עד שהרוטב סמיך והבשר רך. טועמים ומשפרים תיבול. מגישים על אוז לבן.