פרפה חלבה
מתכון של השף אורית נהרי, מסעדת חסילון
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 500 גר' חלבה
- 125 ליקר קפה
- 62 גר' סוכר
- 9 חלמונים
- 4 חלבונים
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
- 1. מקציפים שמנת מתוקה, מניחים במקרר.
- 2. מקציפים את החלמונים עם הסוכר במיקסר עד לקבלת מקרם חלק.
- 3. מוסיפים את החלבה וליקר הקפה ומעבירים לקערה גדולה מקציפים את החלבונים לקצף רך.
- 4. מקפלים את השמנת ומוסיפים חלמונים ומקציפים מוסיפים חלבונים מוקצפים ומקפלים לתערובת אחידה וחלקה.
- 5. שופכים את התערובת לתבנית אינגליש קייק ומכסים בניילון נצמד ומקפיאים ל- 12 שעות.
- 6. אופן ההגשה: חותכים שתי פרוסות על הצלחת שופכים מעט רוטב שוקולד, מפזרים אגוזים, או פיסטוקים ומגישים.