מניפת פילה בקר בבירה
המתכון באדיבות "תל אביב ברוהאוס מסעדה במבשלת בירה".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים למנה אחת:
- 180 גרם נתח פילה בקר נקי
- 1 כוס בירה לבנה
- 1 כף חמאת בוטנים
- 1 כף סוכר חום
- ½ כפית מחית קארי אדום
- ¼ כוס חלב קוקוס
- ¼ כוס בירה לבנה
- חופן רצועות גזר דקות
- חופן רצועות פלפלים דקות
- חופן עלי תרד שטופים
- מקלוני בצל ירוק
אופן ההכנה
- 1. משרים את נתח הפילה ב-1 כוס בירה במשך שעתיים, מוציאים מהבירה ומייבשים.
- 2. שמים בקערה את חמאת הבוטנים, הסוכר, מחית הקארי, חלב הקוקוס ו¼ כוס הבירה ומערבבים היטב.
- 3. מתבלים את נתח הפילה במלח ופלפל שחור גרוס וצולים על האש או במחבת במשך 8 דקות עד לדרגת M ומניחים בצד.
- 4. מרכיבים את המנה: מקפיצים את הירקות עם מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מסירים מהאש ומניחים במרכז הצלחת. את הפילה פורסים ל-4 נתחים דקים ומניחים מעל הירקות ומסביב יוצקים את רוטב הבוטנים.