- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 2. מקציפים את הביצים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר והמלח. ממשיכים להקציף עד שמתקבלת תערובת תפוחה וצהבהבה.
-
- 3. מוסיפים לסירוגין את הקמח ואת הנוזלים וטורפים בעדינות במטרפה ידנית עד שכל החומרים נבלעים ומתקבלת עיסה אחידה.
-
- 4. משמנים בחמאה רכה תבנית אפייה עגולה (מומלץ סיר פלא) וזורים סוכר לבן על הבסיס והדפנות.
-
- 5. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
-
- 6. מכינים את מילוי משמשים: מרתיחים את המים והסוכר עם מקל הוניל החצוי ומקל הקינמון. מכניסים את המשמשים ומבשלים על אש קטנה כרבע שעה. מסננים את הנוזלים ומסדרים את המשמשים על העוגה. מניחים את החצי השני של העוגה על גבי המשמשים. לאחר שהעוגה הצטננה, חותכים אותה לרוחבה וממלאים במשמשים.
-
- 7. מקציפים את כל חומרי הציפוי ומצפים את העוגה.
-
- 8. תוקעים נרות וזיקוקים ומזל טוב!!