עוגת תפוחים ביתית וריחנית
מתכון פשוט וקל כמו שאנחנו אוהבים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לבצק:
- 2 כוסות קמח רגיל
- 1/2 כוס קמח תופח
- 2 ביצים שלמות
- 1/2 כוס סוכר
- 250 גרם מרגרינה
- למלית:
- 8 תפוחים חתוכים לפרוסות דקות
- 1/4 כוס סוכר
- 1/4 כפית קינמון
- כף מרגרינה
- להרכבה:
- ארבע כפות ריבה מכל סוג וטעם
- ביצה
אופן ההכנה
- הכנת המלית:
- מבשלים את כל המרכיבים בסיר עד שהתפוחים נעשים רכים ומעט חומים
- הכנת הבצק:
- מערבבים את כל מרכיבי הבצק ולשים שעד שהוא נעשה רך.
- אין צורך להוסיף כלום זה בצק מדויק
- הרכבה:
- מרדדים כ- 3/4 מהבצק ומניחים בתחתית תבנית מלבנית משומנת.
- מורחים את הריבה על הבצק ושופכים מעל את את התפוחים. מפזרים באופן שווה.
- את שארית הבצק מרדדים וחותכים לרצועות.
- את רצועות הבצק מניחים שתי וערב מעל התפוחים ומורחים ביצה מעל.
- אופים ב-170 מעלות למשך 30 דקות