- 1. משרים את הכבד בחלב למשך כמה שעות, עד יממה (אם אין זמן - מדלגים על שלב זה). בסיר מביאים כ-2 ליטרים מים לסף רתיחה. מסננים את הכבד מהנוזלים ומכניסים אל המים הרותחים למשך 3 דקות. מוציאים את הכבד מהמים ומעבירים לקערה עם מי קרח, לעצירת הבישול.
-
- 2. כשהכבד קר, טוחנים אותו במעבד מזון יחד עם החמאה, השמנת המתוקה והברנדי, עד שמתקבלת עיסה חלקה לגמרי. מתבלים במלח ובפלפל.
-
- 3. במעבד מזון טוחנים את הפטל עם הסוכר לתערובת חלקה לגמרי.
-
- 4. מרפדים תבנית מוארכת (לאינגליש קייק) בניילון נצמד. מפזרים על הניילון את הפיסטוק הקצוץ. מעבירים מחצית מתערובת הכבד אל התבנית ומיישרים. שופכים על הכבד את הפטל, ובעזרת כלי כלשהו מערבבים לתוך הפאטה בתנועות אחדות, כדי ליצור דוגמת שיש. מכסים בשארית הכבד ומיישרים.
-
- 5. דופקים את התבנית כמה דפיקות נמרצות על משטח העבודה, כדי ליישר את פני הפאטה בתבנית. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכמה שעות לפחות, עד שהפאטה מתייצב ומתקשה.
-
- 6. כדי להוציא את הפאטה מהתבנית, מסירים את הניילון הנצמד העליון. מושכים בעדינות את שולי הניילון כדי לשחרר את הפאטה מהתבנית, ואז הופכים על צלחת ומקלפים בזהירות את יתר הניילון הנצמד (החלק התחתון של הפאטה, המכוסה בפיסטוקים, הוא עכשיו החלק העליון).
-
- 7. מגישים קר (ישר מהמקרר), עם קרקרים, עם לחם טוב או עם פרוסות טוסט דקות.