מתכונים חמים

גראטן תפוחי אדמה ליחיד

מתכון מאת: צבי טריגר, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

גראטן תפוחי אדמה

מחשבון המרות

מצרכים

  • מצרכים:
  • תפוח אדמה קטן
  • 4 כפות שמנת מתוקה
  • כף עירית קצוצה
  • כף חמאה
  • שן שום
  • מלח ופלפל
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  • 2. קולפים את תפוח האדמה, ופורסים לפרוסות דקות ואחידות. הכי כדאי להשתמש במנדולינה או בלוחית הפריסה של הפומפייה, אבל לא במעבד מזון, כי הפרוסות שהוא פורס הן דקות מדי לגראטן.
  • 3. משמנים תבנית חסינת-חום אישית במעט חמאה, ומשפשפים עליה גם שן השום. זורקים את שן השום.
  • 4. מסדרים שכבה של פרוסות תפוחי אדמה. ממליחים ומפלפלים וזורים שליש מהעירית. מפזרים כמה קוביות זעירות של חמאה. חוזרים על התהליך שלוש פעמים, מסיימים בעירית ובחמאה.
  • 5. יוצקים על הגראטן את השמנת המתוקה.
  • 6. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה (למקרה שהשמנת תבעבע ותגלוש מעבר לדפנות התבנית האישית. עדיף לנקות את התבנית הגדולה מאשר להתחיל לקרצף את התנור מנתזי שמנת). מכניסים את התבנית לתנור ואופים בין 20 ל-30 דקות, עד שהגראטן זהוב-שחום.
  • 7. מגישים כמנה עיקרית לצד סלט, או כתוספת למנה בשרית.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully