- 1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
-
- 2. קולפים את תפוח האדמה, ופורסים לפרוסות דקות ואחידות. הכי כדאי להשתמש במנדולינה או בלוחית הפריסה של הפומפייה, אבל לא במעבד מזון, כי הפרוסות שהוא פורס הן דקות מדי לגראטן.
-
- 3. משמנים תבנית חסינת-חום אישית במעט חמאה, ומשפשפים עליה גם שן השום. זורקים את שן השום.
-
- 4. מסדרים שכבה של פרוסות תפוחי אדמה. ממליחים ומפלפלים וזורים שליש מהעירית. מפזרים כמה קוביות זעירות של חמאה. חוזרים על התהליך שלוש פעמים, מסיימים בעירית ובחמאה.
-
- 5. יוצקים על הגראטן את השמנת המתוקה.
-
- 6. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה (למקרה שהשמנת תבעבע ותגלוש מעבר לדפנות התבנית האישית. עדיף לנקות את התבנית הגדולה מאשר להתחיל לקרצף את התנור מנתזי שמנת). מכניסים את התבנית לתנור ואופים בין 20 ל-30 דקות, עד שהגראטן זהוב-שחום.
-
- 7. מגישים כמנה עיקרית לצד סלט, או כתוספת למנה בשרית.