סלט חסה עם רצועות בטטה
מתכון של שחר ברנע, היועץ הקולינארי של ביסטרו בר 'אדלה' ברמת ישי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לסלט:
- רבע ראש חסה אמריקאית
- 1 עגבנייה חתוכה לפרוסות
- 5 פטריות שמפיניון טריות
- רצועות גזר דקות
- כף שקדים קלויים
- בטטה אחת מקולפת וחתוכה לרצועות דקות
- 0.5 חבילת גבינת עזים פרוסה למדליונים,
- פירורי לחם
- ביצה
- לרוטב:
- כף שמן זית
- בזיליקום טחון דק
- 2 כפות סויה
- 2 כפות סילאן
- 2 שיני שום כתושות
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת או בכלי.
- 2. מכינים את הסלט: מערבבים את הירקות עם השקדים הקלויים ועם הרוטב.
- 3. את רצועות הבטטה מטגנים במחבת במעט שמן זית, מוציאים אותן כשהן פריכות ומניחים על הסלט.
- 4. את מדליוני הגבינה טובלים בביצה ואח"כ בפירורי הלחם, מטגנים בשמן עמוק עד שהן מזהיבים, מוציאים ומניחים על נייר סופג שיספוג את השמן.
- 5. אחרי שהשמן נספג, מניחים את המדליונים בצדי הסלט.
- אפשר לקשט עם תמרים.