- 1. מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק פרט למים ולשמן.
-
- 2. לשים בוו-גיטרה במהירות איטית 3 דקות תוך הוספה הדרגתית של המים והשמן.
-
- 3. מחליפים לוו-לישה ומערבלים כ-7 דקות נוספות עד קבלת בצק רך, עדין ומעט דביק (וזה בסדר).
-
- 4. מניחים את כדור הבצק בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומשהים 1 שעה במקרר.
-
- 5. על משטח עבודה מקומח, חותכים חתיכות בגודל של כדורי פינג-פונג (כ-35 גר' בצק). מכדררים ומניחים על מגש תנור משומן היטב במרחק 5 ס"מ אחד מהשני.
-
- 6. מתפיחים מכוסה במגבת יבשה, לפחות 1 שעה.
-
- 7. מחממים שמן בסיר לטמפרטורה של 180° (טמפרטורת השמן נכונה לטיגון כשמכניסים כף-עץ לשמן ומופיעות בועות קטנות סביבה). עומק השמן בסיר 3 ס"מ לפחות.
-
- 8. בעזרת כף שטוחה משומנת מרימים את הסופגניה התפוחה והופכים אותה לתוך השמן בעדינות (זהירות, השמן חם מאוד).
-
- 9. מטגנים דקה מכל צד עד להזהבה, מוציאים עם כף מחוררת ומניחים על מגש מרופד בנייר סופג.
-
- 10. ממלאים ומקשטים: טיפ להזרקת ריבה - ניתן להשתמש בבקבוק פלסטיק לחיץ כמו לרטבים (סקוויזר). מילוי - מזריקים ריבת תות איכותית או ריבת חלב או ממרח שוקולד לסופגניה בעודה חמה ומפזרים אבקת סוכר.
-
- 11. לציפוי לבן: מחממים פונדנט (ניתן לרכוש בחנויות מתמחות) עד למצב נוזלי. טובלים כחצי סופגניה בפונדנט הנוזלי והופכים. מפזרים מיד סוכריות צבעוניות.
-
- 12. לציפוי שוקולד: ממיסים שוקולד בקערה, טובלים כחצי מהסופגניה בשוקולד הנוזלי. הופכים ומניחים להתקרר.