פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סופגניות קטנות

      מתכון של חברת שמרית

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מיני סופגניות של שמרית (יח
      מיני סופגניות של שמרית (יח"צ)

      מצרכים

      • החומרים לבצק (ל-35 סופגניות מיני):
      • ½4 כוסות (630 גר') קמח לבן מנופה
      • 1 שקית שמרית (50 גרם)
      • 1 שקית משפר לאפייה ביתית (50 גרם)
      • ½ כוס (100 גר') סוכר לבן
      • 4 ביצים מס' 2
      • 1 כף תמצית וניל
      • 3 כפות ברנדי/רום
      • 1 כפית מלח
      • ¼ כוס (50 גר') שמן קנולה/סויה
      • ¼ כוס (60 גר') מים
      • שמן לטיגון עמוק
      • למילוי:
      • ריבת תות איכותית
      • ממרח שוקולד
      • ריבת חלב
      • לקישוט:
      • אבקת סוכר
      • סוכריות צבעוניות
      • לציפוי לבן – פונדנט (בחנויות המתמחות)

      אופן ההכנה

      • 1. מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק פרט למים ולשמן.
      • 2. לשים בוו-גיטרה במהירות איטית 3 דקות תוך הוספה הדרגתית של המים והשמן.
      • 3. מחליפים לוו-לישה ומערבלים כ-7 דקות נוספות עד קבלת בצק רך, עדין ומעט דביק (וזה בסדר).
      • 4. מניחים את כדור הבצק בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומשהים 1 שעה במקרר.
      • 5. על משטח עבודה מקומח, חותכים חתיכות בגודל של כדורי פינג-פונג (כ-35 גר' בצק). מכדררים ומניחים על מגש תנור משומן היטב במרחק 5 ס"מ אחד מהשני.
      • 6. מתפיחים מכוסה במגבת יבשה, לפחות 1 שעה.
      • 7. מחממים שמן בסיר לטמפרטורה של 180° (טמפרטורת השמן נכונה לטיגון כשמכניסים כף-עץ לשמן ומופיעות בועות קטנות סביבה). עומק השמן בסיר 3 ס"מ לפחות.
      • 8. בעזרת כף שטוחה משומנת מרימים את הסופגניה התפוחה והופכים אותה לתוך השמן בעדינות (זהירות, השמן חם מאוד).
      • 9. מטגנים דקה מכל צד עד להזהבה, מוציאים עם כף מחוררת ומניחים על מגש מרופד בנייר סופג.
      • 10. ממלאים ומקשטים: טיפ להזרקת ריבה - ניתן להשתמש בבקבוק פלסטיק לחיץ כמו לרטבים (סקוויזר). מילוי - מזריקים ריבת תות איכותית או ריבת חלב או ממרח שוקולד לסופגניה בעודה חמה ומפזרים אבקת סוכר.
      • 11. לציפוי לבן: מחממים פונדנט (ניתן לרכוש בחנויות מתמחות) עד למצב נוזלי. טובלים כחצי סופגניה בפונדנט הנוזלי והופכים. מפזרים מיד סוכריות צבעוניות.
      • 12. לציפוי שוקולד: ממיסים שוקולד בקערה, טובלים כחצי מהסופגניה בשוקולד הנוזלי. הופכים ומניחים להתקרר.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -