- 1. דג- מקמחים את נתחי הדג מהצד של העור, מעבירים לחלבונים (לאחר טריפת החלבונים) ומשם מעבירים לקערה עם אגוזי לוז.
-
- 2. טובלים את הדג טוב באגוזים, עד להידבקות רצויה של האגוזים בדג, ממליחים מעט, פלפלים מעט את נתח ומעבירים לטיגון.
-
- 3. מטגנים את הדגים במחבת עם מעט שמן. מטגנים רק את הצד של האגוזים עד להשחמתם ומעבירים לתנור שחומם מראש לטפ' 180 מעלות למשך 5 ד'.
-
- 4. סלסת פלפלים- חותכים את הפלפלים לקוביות קטנות (כמו סלט ירקות קצוץ), מתבלים בלימון, מלח, פלפל, שמן זית וצ'ילי לפי הטעם.
-
- 5. לבבות ארטישוק- מקלפים את הארטישוק עד לקבלת לב ארטישוק נקי.
-
- 6. מכניסים לסיר עם שמן זית, מלח, פלפל ומוסיפים מים עד לכיסוי חצי מגובה הארטישוק. מביאים את הסיר לרתיחה, מנמיכים את האש לבינונית ומשאירים את הסיר על הגז עד לאידוי כל המים.
-
- 7. רוטב רוקט- מטגנים עם חצי מכמות החמאה את בצל השאלוט והשום עד להזהבה. מוסיפים את היין ומצמצמים לחצי מהכמות. לאחר מכן מוסיפים את עלי הרוקט וממשיכים לבשל לעוד 2 ד'. טוחנים בעזרת מיקסר את הבלילה ומסננים.
-
- 8. מחזירים את הרוטב לגז ומוסיפים את שארית החמאה, שמנת ומערבבים עד הסמכה. מתבלים את הרוטב במלח ופלפל לפי הטעם.
-
- 9. לאחר בישול לב הארטישוק חותכים אותו לארבע ובמרכז כל צלחת מניחים שני רבעים. מעל מניחים את הדג כשהאגוזים מופנים מעל. את הפלפלים מפזרים מסביב ואת הרוטב יוצקים מעל.